Dursun Özbek kimdir? Dursun Özbek kaç yaşında, aslen nereli? Dursun Özbek’in serveti ne kadar?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dursun Özbek kimdir? Dursun Özbek kaç yaşında, aslen nereli? Dursun Özbek’in serveti ne kadar?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Spor kamuoyunun yakından tanıdığı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, hayatıyla ilgili bilgiler son dönemde araştırılmakta. Türk iş  insanı ve spor yöneticisi Dursun Özbek ile ilgili vatandaşlar internette en çok Dursun Özbek kimdir? Dursun Özbek kaç yaşında, aslen nereli? Dursun Özbek’in serveti nedir, ne kadar? Sorularını aratıyor. İşte detaylar…

Galatasaray ile şampiyonluk sevinci yaşayan iş insanı ve spor yöneticisi Dursun Özbek, halan Galatasaray’da başkanılığı görevini yerine getirmektedir. Bu sezon Galatasaray’ın yaptığı transferlerde Erden Timur ile birlikte büyük katkıları bulunan Dursun Özbek ile ilgili detaylar merak edilmekte. Peki, Dursun Özbek kimdir? Dursun Özbek kaç yaşında, aslen nereli?

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

Galatasaray Başkanlığı görevinde bulunan iş insanı Dursun Özbek, 25 Mart 1949 yılında Şebinkarahisar’da dünyaya gelmiştir. Galatasaray Lisesi ve İTÜ Makina Mühendisliği mezunu olan Özbek, otomotiv ve turizm gibi birçok sektörde önde gelen isimler arasında yer almaktadır. Dursun Özbek, Galatasaray’ın 4. Yıldızı almaya hak kazandığı dönemde de Galatasaray’da başkanlık görevinde bulunmaktaydı. Özbek, evli ve iki çocuk babasıdır.

Dursun Özbek kimdir? Dursun Özbek kaç yaşında, aslen nereli? Dursun Özbek’in serveti ne kadar?

DURSUN ÖZBEK BAŞKANLIK DÖNEMİ!

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda aldığı 2800 oyla Galatasaray'ın 36. Başkanı oldu. 10 Haziran 2015 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladı. Kulüpler Birliği Vakfı'nın 11 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı toplantıda Kulüpler Birliği Başkanı seçilen Özbek, 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda rakibi Mustafa Cengiz'e yenildi. Galatasaray Başkanlığı ve Kulüpler Birliği Başkanlığından ayrıldı.

Özbek, 26 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen Galatasaray 101. olağan genel kurulunda yeniden başkan aday olmuş ancak 1361 oy alıp seçimi ikinci tamamlamıştır. 4 yıl sonra 11 Haziran 2022'de yapılan başkanlık seçiminde yeniden aday olan Özbek, rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nu 135 oy farkla geçerek, 2 yıl süreyle yeniden Galatasaray Başkanı seçildi.

Dursun Özbek'in 2. Başkanlık döneminde, 28 Mayıs 2017 tarihinde görevliler tarafından, yıkımı gerçekleştirilen Galatasaray Adası 27 Temmuz 2022 tarihinde tekrar hizmete açıldı. Mecidiyeköy'de bulunan Galatasaray'a ait bina otelden rezidansa dönüştürüldü. Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin üzerinde bulunduğu arazinin kendisine ait olmayan 40 dönümlük kısmını da Özbek döneminde satın aldı. 19 Mayıs 2023'te Kemerburgaz Metin Oktay Tesislerinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Dursun Özbek kimdir? Dursun Özbek kaç yaşında, aslen nereli? Dursun Özbek’in serveti ne kadar?

DURSUN ÖZBEK’İN SERVETİ NE KADAR?

Otomativ, Otelcilik ve Turizm sektörlerinde bulunan Dursun Özbek’in servetinin 300- 350 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...