Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? Kurban ne zaman kesilir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? Kurban ne zaman kesilir?

Hayatın İçinden Haberleri

Kurban Bayramı tarihleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini takvim ile belli oldu. Takvime göre 2023 Kurban Bayramı’nın 1. Günü 28 Haziran’da idrak edilecek. Bayram 1 Temmuz Cumartesi akşamı sona erecek. Vatandaşlar “Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? Kurban ne zaman kesilir?” sorularının yanıtlarını arıyorlar. İşte, “Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? Kurban ne zaman kesilir?” gibi merak edilen soruların cevapları…

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile Kurban planları yapılmaya başlandı. İlk gün kurban kesemeyecekler Kurban Bayramı’nın Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? sorusuna yanıt arıyorlar. Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar; Gece kurban kesilir mi? Gece kurban kesmek caiz midir?, Kurbanlık hayvan bayram namazından önce kesilir mi? gibi soruları da merak ediyorlar. İşte Kurban kesme zamanı ile ilgili merak edilenler ve detaylar…

Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? Kurban ne zaman kesilir?

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR? KURBAN BAYRAMI’NIN 2.3. VE 4.GÜNÜ KURBAN KESİLİR Mİ?

Kurban Bayramı’nda kurban kesimi bayramın ilk günü yani bu yıl 28 Haziran 2023 Çarşamba tarihinde bayram namazı ile başlayacak ve üçüncü günü (30 Haziran 2023 Cuma) güneş batıncaya kadar devam edecek. Cuma kılınmayan küçük köylerde, fecirden sonra, bayram namazından önce de kurban kesilebilir. Gece kurban kesmek, caizse de mekruhtur. Şafii’de, bayramın dördüncü günü de, kesilebilir.

  • Bayram namazı eğer Cuma gününe denk geliyorsa, kurban yine de bayram namazından sonra kesilir.
  • Kurban Bayramı’nın üçüncü günü fakir olacağını veya sefere çıkacağını bilene, bayramın birinci ve ikinci günü kurban kesmek vacib değilse de, keserse vacib olarak eda etmiş olur.
  • Fakir, bayramın ilk günü kurban kestikten sonra, 3. günü zengin olsa, iade gerekmez. Vacib yerine gelmiş olur. 3. günü zengin olacağını bilenin de, ilk günü kurban kesmesi caizdir.

Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? Kurban ne zaman kesilir?

GECE KURBAN KESİLİR Mİ? GECE KURBAN KESMEK CAİZ MİDİR?

Gece kurban kesmek mekruhtur. Gündüz kesme imkanı bulunamamışsa, ertesi günü kesme imkanı da yoksa gece kesmek caiz olur.

Kurban, üçüncü günü akşam ezanına kadar kesilir. Daha sonra kesilmez. Bu vakte kadar herhangi bir sebeple kesilememiş olan kurbanı kesebilmek için Şafii mezhebi taklit edilerek gece veya ertesi gün yani dördüncü gün de kesilebilir. Böyle durumlarda mekruh da olmaz. Ancak, bir ihtiyaç olmadan Şafii mezhebi taklit edilemez.

Kurban Bayramı’nın 2.3. ve 4.günü kurban kesilir mi? Kurban ne zaman kesilir?

KURBANLIK HAYVAN BAYRAM NAMAZINDAN ÖNCE KESİLİR Mİ?

Kurbanlarını şehirde kesenlere, bayram namazından sonra kesmek vacib olur. Bayram namazdan evvel kesmeleri caiz değildir. Üçüncü günü güneş batıncaya kadar kesebilirler. Köylerde oturanlar, kurbanlık hayvanlarını fecirden sonra, bayram namazından önce de kesebilirler. Bayramın ikinci günü kesmek ise, ihtiyatlı olur.

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

  • Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün - 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 1 Temmuz Cumartesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...