Aslında Kütüphane Âşıkları Günü!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aslında Kütüphane Âşıkları Günü!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

14 Şubat sevgililerle anılsa da aynı zamanda bazı ülkelerde “Dünya Kütüphane Âşıkları Günü” olarak kutlanıyor.

Avustralyalı kitapseverlerin Sevgililer Günü’ne nazire olarak ortaya çıkardığı düşünülen günde, kütüphanelere dikkat çekiliyor. Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Ali Fuat Kartal, kütüphane âşıklarının sayılarının azaldığını ama hep var olacaklarını söylüyor. Kartal “Malum dijital ortamlarda da bilgiye ulaşmamız sebebiyle kütüphane kullanımını ve kütüphanelerden ödünç alınan kitapların sayısı düşüyor. Kütüphane âşıkları da artık sayıları azalmakla birlikte mekânlarımızdan eksik olmuyor. Onların bazıları dervişleri hatırlatıyor. O insanlardan asla bir kötülük beklemiyorsunuz. Kütüphanecilerle kütüphane müdavimleri arasında da zamanla bir dostluk da meydana geliyor. Yani ailevi problemleri paylaştığımız insanlar oluyor. Kütüphanecilere sadece ‘merhaba’ demek için bile gelen insanlar var” şeklinde konuşuyor. 

“Aslında aşkı en iyi anlatacak şeyleri kütüphanelerde bulabilirsiniz” diyen Ali Fuat Kartal sözlerine şöyle devam ediyor: Kütüphaneler insanların gönlüne hitap eden her türlü güzelliğe kapı aralıyor. Bir defa kütüphanede okuma ve araştırma zevkini aldığınızda bu, aşka dönüşüyor. Kütüphanelerin atmosferi de bir başka.  Kütüphane farklı kitaplara peş peşe göz atma imkânı verdiği gibi orada kitap okuyan diğer insanlar, konsantre olmanızı sağlıyor. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...