Cannes'ta Rusya'dan delegasyon kabul edilmeyecek

Düzenleyen:
Cannes'ta Rusya'dan delegasyon kabul edilmeyecek

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ukrayna'da savaş başlatan Rusya'nın, Cannes Film Festivali'ne delegasyon bulunduramayacağı açıklandı.

Rusya, birçok spor organizasyonunun yanı sıra Google, Netflix gibi büyük kuruluşlardan da tepkiler alarak engellenmişti. Bu defa da Fransa'da, 17-28 Mayıs'ta yapılması planlanan 75. Cannes Film Festivali'ne, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova'dan resmi delegasyonun kabul edilmeyeceği bildirildi.

CANNES ORGANİZATÖRLERİNDEN RUSYA'YA KINAMA

Sinema dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen festivalin organizatörleri yaptıkları yazılı açıklamada, Ukrayna halkını desteklediklerini ve Rusya'yı kınadıklarını belirtti.

Açıklamada, savaşın Ukrayna halkını memnun edecek şartlarda bitmemesi halinde Rusya'dan resmi delegasyon ve federasyona bağlı hiçbir kurumun kabul edilmeyeceği aktarıldı.

Festival organizatörleri, Rusya'da Ukrayna'ya yönelik "saldırıları ve işgali" protesto edenlerin cesaretini tebrik ettiklerini de bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...