'Hüzün Üçgeni' üç dalda Oscar'a aday oldu!

'Hüzün Üçgeni' üç dalda Oscar'a aday oldu!
Başlık Resmi'Hüzün Üçgeni' üç dalda Oscar'a aday oldu!

Bu yıl 95'incisi düzenlenecek olan Akademi Ödülleri'nde, "Hüzün Üçgeni (Triangle of Sadness)", En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Oscar'a aday gösterildi.

Kaydet
|

Ruben Östlund'un İngilizce dilindeki ilk uzun metrajlı filmi olan ve yazıp yönettiği 2022 yapımı kara komedi filmi "Hüzün Üçgeni" üç dalda Oscar'a aday oldu. Geçen mayıs ayında dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü" olan Altın Palmiye'yi kazanan yapım, sinema alanındaki en prestijli ödül törenlerinde de yarışarak festivallerden ödüllerle dönmüştü.

8 ÜLKE'DEN ORTAK YAPIM

TRT'den yapılan açıklamaya göre, "Akademi Ödülleri", bu yıl 12 Mart'ta Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

Ruben Östlund'un yönetmenliğini üstlendiği film, İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından bu yıl 76'ncı kez dağıtılacak olan "BAFTA Ödülleri"nde ise "En İyi Orijinal Senaryo", "En İyi Casting" ve "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dallarında da aday gösterildi.

Fransa, Almanya, Türkiye, İngiltere, İsveç, İsviçre, ABD ve Yunanistan ortak yapımı "Hüzün Üçgeni", modellik yapan genç çift Carl ve Yaya'nın milyarder yolcuların bulunduğu süper lüks bir gemiyle çıktığı gezide başından geçenleri anlatıyor.

(AA)

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.