Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İngilizler Osmanlı eserlerini satacak!

İngilizler Osmanlı eserlerini satacak!

Londra’daki müzayede evi Sotheby’s, İslam eserlerinin yanı sıra Hürrem Sultan’ın tasvir edildiği tabloyu 23 Ekim’de satışa çıkaracak.

Kaydet
a- | +A

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İngiltere’deki Sotheby’s müzayede evi, İslam dünyasından ve Osmanlıdan önemli hat eserleri, tarihî nesneler ve tabloları satışa çıkarıyor. 23 Ekim’de Londra’da yapılacak “İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları” başlıklı müzayedenin gözdesi ise 13. asrın büyük hat üstadı Yâkūt el-Müsta’sımî’ye ait bir Kur’ân-ı kerim... Eşine az rastlanan Mushaf’ın 27 ila 36 milyon Türk lirasına satılması bekleniyor. Açık artırmada Osmanlının meşhur hat sanatçısı Ahmed Karahisari’ye ait yaklaşık 500 senelik bir hat albümü de yer alıyor. Müzayedede ayrıca benzerlerine cami gibi yapılarda rastlanan yuvarlak metal hat levhaları ve çini parçalar da bulunuyor.

İngilizler Osmanlı eserlerini satacak! - 1. Resim
Başlık Resmiİngilizler Osmanlı eserlerini satacak! - 1. Resim

HÜRREM SULTAN TABLOSU DA VAR

Öte yandan Avrupa’da “Roxelana” olarak anılan Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan’ın tasvir edildiği bir tablo da Sotheby’s’in satış listesinde görünüyor. 1800’lü yıllarda İtalya’da yapılan anonim esere yaklaşık 900 bin TL kıymet biçiliyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.