Marvel'a yapay zekâ eleştirisi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Marvel'a yapay zekâ eleştirisi

Kültür - Sanat Haberleri

Marvel'ın kadrosu ve konusuyla dikkat çeken yeni internet dizisi 'Secret Invasion'ın jeneriğinde yapay zeka kullanılması, yapımı eleştirilerin hedefi haline getirdi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - “Secret Invasion” (Gizli İstila) dizisinin açılış jeneriğinde yapay zekâ kullanan Marvel Stüdyoları, eleştirilerin hedefi oldu. Dizinin ABD’li baş yapımcısı ve yönetmeni Ali Selim, jeneriğin yapay zekâ kullanılarak yapıldığını doğruladı.

Sanatçılar ve dizinin hayranları ise sinemada yapay zekâ kullanımının, “sanatçıların elinden iş imkânlarını aldığı” ve “etik olmadığı” gerekçesiyle Marvel Stüdyolarını eleştirdi. Dizi, film ve oyunlar için görsel senaryo taslağı hazırlayan Jon Lam Twitter hesabında söz konusu yapay zekâ kullanımının Amerikan Senaristler Birliğinin öncülüğünde başlatılan greve destek veren bütün sanatçı ve yazarların “yarasına tuz bastığını” iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...