"Müzede Selfie Günü" Müzeler renklenecek!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
"Müzede Selfie Günü" Müzeler renklenecek!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eskiden müzelerde fotoğraf çekmek meseleydi. Fotoğraf makinelerinin flash’larının hassas eserlere zarar vermemesi için her yerde “Fotoğraf Yasak!” işaretleri asılıydı. Fakat kameraların küçülüp telefonlara girmesiyle bu yasaklar esnedi ve müzeler fotoğraf meraklılarının buluştuğu yerler oldu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Her sene ocak ayının üçüncü çarşambası ise “Müzede Selfie Günü” olarak kutlanıyor. Yani o gün bugün… Her ne kadar selife çekme trendi, geçen senelerdeki kadar popüler olmasa da bugün sanat ve arkeoloji eserleriyle ziyaretçi kafaları bir araya gelecek. Müzede Selfie Günü, insanları müzeleri ziyaret etmeye, sanat ve tarihle eğlenceli bir şekilde irtibat kurmaya teşvik edecek. Hem müzeler tekrar gündeme gelip renklenecek hem de oldukça sanatsal kareler ortaya çıkacak. Türkiye’deki 300’den fazla müze ve ören yerinde de selfie’lerin çekilmesi bekleniyor. 

"Müzede Selfie Günü" Müzeler renklenecek!

BİR ANNENİN ÇABASINDAN DOĞDU

Aslında renkli “Müzede Selfie Günü” bir annenin çabasından doğdu. Mar Dixon adlı kadın, 2014 yılının Ocak ayında kızıyla müzelere gittikten sonra bir hastag’la selfie paylaşımı yaptı ve beklenmedik şekilde ses getirdi. Hâlbuki Dixon, bir gün bile müzede çalışmadı ve sanat konusunda bir eğitimi yoktu. Sadece müzelerin ve kültür sanatın savunucusu olduğunu söyleyen Dixon “Bugün mutlu olmak, iyi vakit geçirmek ve olaya dâhil olmak ile ilgili. Bugün bir kişi bile ilk defa müzeye gitse mutluluk duyacağım” diyor. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...