Oscar Ödülleri'nden biri de Apple'ın yapımına gitti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Oscar Ödülleri'nden biri de Apple'ın yapımına gitti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Oscar ödüllerinden biri de Apple ve BBC’nin ortak yapımına gitti. Teknoloji devi Apple ile İngiliz medya kuruluşu BBC, yazar ve ressam Charlie Mackesy'nin etkileyici masalı ‘The Boy, the Mole, the Fox and, the Horse’ adlı kısa animasyonu ile Oscar Ödülü kazandı.

Hafta sonu 95. Akademi Ödülleri verildi, yani bilinen adıyla Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Yuva arayışındaki bir çocuk ile bir köstebek, bir tilki ve bir atın rüya gibi dostluğunu konu alan ‘The Boy, the Mole, the Fox and, the Horse’ adlı kısa animasyon filmi de Oscar kazandı. The Mole rolünde Tom Hollander, The Fox rolünde Idris Elba, The Horse rolünde Gabriel Byrne ve The Boy rolünde Jude Coward Nicoll rol aldı.

APPLE CEO'SU TIM COOK'TAN TEBRİK

Apple Original Films, yapımı geçen yıl satın almıştı ve yapım, 2022’nin başında Apple TV+ ve BBC'de gösterime girmişti.

Apple CEO'su Tim Cook, Oscar Ödülü’nü kazanan ‘The Boy, the Mole, the Fox, and the Horse’un yapımında yer alan ekibi tebrik etti ve ‘kalıcı bir hikaye’ olduğunu belirtti.

Oscar, Apple'ın ilk animasyon kısa filmiydi. Bu, Apple'ın bu yılki Oscar'daki tek başarısı oldu. Ayrıca şirketin Apple TV+ internet TV platformunda organında yayınlanan ‘Causeway’deki Brian Tyree Henry ise en iyi yardımcı erkek oyuncu adayı gösterildi.

(MacRumors)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...