Ressamlar memleketi Üsküdar!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ressamlar memleketi Üsküdar!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Şeker Ahmet Paşa, Süleyman Seyyid, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Hüseyin Zekai Paşa ve niceleri... Üsküdar’da yaşayan ressamların eserleri, Üsküdar’daki Nevmekân Sahil’de bir araya geldi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - “Cumhuriyetin 100. Yılında Üsküdarlı Ressamlar” adlı sergi, Erkan Doğanay’ın küratörlüğünde İstanbul Resim Heykel Müzesi ve özel koleksiyonlarda yer alan eserlerinden hazırlandı. Üsküdar’ın sanat ve ressamlarla özdeşleştiğini belirten küratör Erkan Doğanay, “Üsküdar ressamlar şehri. Tarihi dikkate aldığımızda bu isimlerin burada buluşması, bu semtte yaşamış olmaları Üsküdar’ın geçmişi ve geleceği açısından büyük bir şans. Yüzyıl önce burada bulunduğumuz mekânda veya Üsküdar’ın başka sokaklarında Üsküdarlı ressamlar tablolarını ürettiler ve çoğunlukla Üsküdar konusunu tema olarak işlediler” diye konuşuyor. “Üsküdarlı Ressamlar” sergisi 25 Aralık’a kadar, 11.00-20.00 saatleri arasında Nevmekân Sahil Galeri’de sanatseverleri bekliyor. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...