Sultanahmet’te Mevlâna aşkı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sultanahmet’te Mevlâna aşkı

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazreti Mevlâna’nın manevi dünyasını gözler önüne seren ve ona karşı muhabbetle yapılan eserler Sultanahmet’e taşındı...

“750. Vuslat Yılında Hazreti Mevlâna” adlı sergi, Türk İslam Eserleri Müzesinde (TİEM) görülebiliyor. Sergide, Mevlâna, Türk ve İslam Eserleri, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ile Resim ve Heykel Müzelerinin envanterlerinden seçilen eserler yer alıyor. “Sufinin Yolu”, “Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler”, “Derviş Kültürü”, “Dervişin Zarafeti”, “Mistik Yansımalar”, “Mevlevilik”, “Mesnevi” ve “Divan-ı Kebir” gibi kısımlar altında Hazreti Mevlâna’ya dair tarihî kitaplar, sanat eserleri ve çeşitli nesneler teşhir ediliyor. Hüsnühat eserlerinin öne çıktığı sergide, Mevlâna Celâleddin-i Rumi’nin bir İslam âlimi olduğu hakikati de vurgulanıyor. Buna rağmen Mevlâna ile özdeşleştirilen nesneler de sergide yer buluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan ve 85 eserin bulunduğu sergi, 1 Mart’a kadar görülebilecek.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...