Sinemada bu hafta | Süper kadın kahraman gençleşerek geldi: Madam acil yardım!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sinemada bu hafta | Süper kadın kahraman gençleşerek geldi: Madam acil yardım!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Beyazperdede “süper kadın karakter” enflasyonu yaşanırken Madame Web de solo bir filmle çıkageldi. Genç bir acil yardım görevlisine dönüşen ‘Madam’ın hikâyesi, buna rağmen klişe ve demode unsurlar barındırıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Süper kahramanlar dünyasında ihtiyarlara pek yer yok! Örümcek Adam’ın May Hala’sından sonra Madame Web de gençleşti! Çizgi romanların ardından 1980’lerden itibaren beyazperdede yer alan yaşlı kadın kahraman, kökenlerinin işlendiği solo filmle sinemalara misafir olmaya başladı.

Yönetmen koltuğunda S.J. Clarkson’ın oturduğu Sony Marvel’in “Madame Web” adlı filminde Dakota Johnson ana karakteri canlandırıyor. Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merced gibi isimler de oyuncu kadrosunda.

ÖRÜMCEĞİN PEŞİNDE…

Eser Cassandra Web’in annesinin 1970’lerde kendisine hamileyken Amazon Ormanlarında şifalı bir örümceğin peşine düşme hikâyesiyle açılıyor. Constance adlı kadın, aradığı örümceği buluyor ama yanındaki kötü adam Ezekiel onu öldürüp maluka sahip oluyor. Neyse ki bebek Cassandra “Arañas” diye anılan yerli adamlar sayesinde annesinin karnından canlı çıkarılıp hayata tutunduruluyor.

Sonra birden 2003 yılına geliyoruz. Koruyucu aile elinde büyüyen 30’larındaki Cassandra, artık ambulansta görev yapan bir paramedik olmuş, New York şehrinde hayat kurtarmaktadır. Cassandra namıdiğer Madame Web, ölümden döndüğü bir kaza sonrasında ise güya ileride yaşanacak bazı hadiselerin kendisine ilham olduğunu anlamaya başlar. Önce dejavu yaşadığını düşünüp duruma mana veremese de bu başka bir “acil yardım” işine dönüşmeye başlar. Filmin kötü adamı Ezekiel de örümcekten aldığı güçlerle yeniden ortaya çıkar. Tehlike altındaki üç genç kızı kurtarmak için de “ileri görüşlü” Madam Web’e büyük iş düşer!

SÜPER KADIN FURYASI

Artık ciddi eserlerle daha sık karşılaştığımız süper kahramanlar âleminde, “süper kadın karakter” enflasyonu da yaşanıyor. “Madame Web” ise böylesine talihsiz bir zamanda ortaya çıkıyor. Eser, 2000’lerin başının nostaljisi ve klişe unsurlar eşliğinde seyirciye sunuluyor. Mantık seviyesi aşağı çekilerek ergen ruhlu ama nispeten eğlenceli bir eser meydana getiriliyor. Ancak filmdeki bu hâl bir yere kadar çekilir oluyor. Sathi olayların üst üste yığıldığı hikâyede -Amazonlara tekrar tekrar dönmek gibi- gereksiz bir karmaşa meydana getiriliyor.

MADAM DEĞİL, MATMAZEL

Esasında çizgi romanlarda aşırı yaşlı ve engelli olan “Madam Web” karakteri de genç ve alımlı oyuncu Dakota Johnson üzerinden zamanın beklentilerine göre şekillendirilmiş görünüyor. Yani kendisine aslında madam değil, matmazel demek gerekiyor! Öngörüsünün dışında henüz bir “süperliği” olamayan “Matmazel”in dövüş sahnelerine dâhil edilmesi ise garip sekansları beraberinde getiriyor. Evet, Johnson’ın enteresan oyunculuk mazisi sebebiyle alaka uyandıracağında şüphe yok ama “hem güçlü hem de aşırı duygusal” olarak tenakuzlu resmedilen karakter, kaldırılır bir yük değil!

Ezcümle beklentilerin altında kalan “Madam Web” beyazperdede salt eğlence arayan genç kitlenin tercih edeceği bir filmden ötesi olamıyor!

Yönetmen: S.J. Clarkson
Tür: Aksiyon, Macera
Ülke: ABD

Sinemada bu hafta | Süper kadın kahraman gençleşerek geldi: Madam acil yardım!

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

 “Bob Marley: One Love”
 “Hatıran Yeter”
 “Kral Şakir: Devler Uyandı”
 “C Takımı”
 “Dört Kız Kardeş”
 “Zaferin Rengi”

EN ÇOK SEYREDİLENLER

 “Lohusa” 127 bin 655
 “Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör” 84 bin 500
 “Kolpaçino 4 4’lük” 68 bin 831
 “Efsane” 41 bin 794
 “Zavallılar” 38 bin 914
*9-11 Şubat Box Office Türkiye dataları

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...