Türk tarihini samimiyetle ele alan Tarık Buğra, vefatının 30 yılında yâd ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk tarihini samimiyetle ele alan Tarık Buğra, vefatının 30 yılında yâd ediliyor

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk edebiyatının modern kimliğine rağmen millî duruş sahibi kalemlerinden Tarık Buğra, vefatının 30. yıldönümünde yâd ediliyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

“Küçük Ağa”, “Osmancık” ve “Gençliğim Eyvah” gibi çok sayıda unutulmaz esere imza atan Buğra, gazetemizde de yıllarca makaleler kaleme almıştı. Türk insanına tarihini anlatan eserleriyle öne çıkan Buğra; “Osmancık”ta Osmanlı Devleti’nin destansı kuruluş hikâyesini işledi.“Küçük Ağa” eserinde ise Millî Mücedele yıllarını odağına aldı. Buğra’nın bu eserleri TV dizilerine de adapte edilerek geniş topluluklara ulaştı. Yücel Çakmaklı’nın yönetmenliğini yaptığı “Küçük Ağa”, 1983’te TRT’de izleyiciyle buluştu. “Osmancık” ise 1988’de yine Çakmaklı’nın yönetmenliğinde TRT’de yayınlandı.

İNANÇLA AYAKTA KALDIM

Hatice Bilen Buğra gazetemize verdiği bir röportajda eşi Tarık Buğra’yı şu ifadelerle anlatmıştı: Türk edebiyatının en samimi yazarlarından birisidir. Eserlerinde bize kendisini duyuran o içtenlik; bu ülke insanının bütün sevgilerini, zenginliklerini, erdemlerini benimsememizi sağlar. “Sımsıkı bağlandığım bir değerler ve inançlar manzumesi sayesinde ayakta kaldım” diyen Buğra, bunların başında Türkiye sevgisinin geldiğini; insanın ancak bu sevgi ile var olacağına, bundan kopunca küçülebileceğine inandığını söylüyor. Bütün çabasının, insana büyüklüğünü anlatmak olduğunu belirtiyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...