Yanköşe'de enteresan çalışma: Zamanın ‘lakırtısı’ duvarlara yansıdı

- Güncelleme:
Yanköşe'de enteresan çalışma: Zamanın ‘lakırtısı’ duvarlara yansıdı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanat alanı Yanköşe, İstanbul’un Kabataş semtinde toplu taşıma vasıtalarının kavşak noktasında yer alan bir çift duvar...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Farklı sanatçıların zaman zaman eserlerini sergilendiği Yanköşe’de bu defa geçip giden zamana atıfta bulunan enteresan bir çalışma yer alıyor. “Göz açıp kapayıncaya kadar”, “Sittin sene”, “Az evvel”, “Çat diye”, “Yatsı Vakti”...  Bunlar gibi gündelik hayatta kullanılan zamana dair söz ve tabirler, “Balık Kavağa Çıkınca” adlı güncel sanat projesinde LED ekranlara yansıtılıyor. 

Cansu Cürgen ve Avşar Gürpınar’ın birlikte meydana getirdiği eser, kültür ve dildeki farklı zaman algılarını yansıttığı gibi unutulmakta olan tabirleri de hatırlatıyor.

KÜLTÜREL ÇAĞRIŞIMLARI ORTAYA KOYDUK

Sanatçılardan Avşar Gürpınar “Hareketli LED ekranlardan oluşan bu yerleştirmede, zamanın kesin ve keskin olarak ölçülüp parçalanabilenin dışında, izafi algı ve kültürel çağrışımlar ile de belirtilebileceğini göstermek fikrinden yola çıktık” diyor. Muğlak Standartlar Enstitüsünün bir parçası olan “Balık Kavağa Çıkınca”, Kahve Dünyasının desteklediği Yanköşe’de ekim ayına kadar Kabataş’ta görülebilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...