Türkiye tarihine kulislerden bak!

Türkiye tarihine kulislerden bak!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye'nin tiyatro tarihi bir sergiyle gözler önüne seriliyor... Tiyatro Vakfı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan “Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz” sergisinde, 1911-2006 yılları arasında yaşayan tiyatro sanatçısı Hagop Ayvaz’ın arşivindeki fotoğraflar, afişler, dergiler, kitaplar ve defterlerden bir antoloji sunuluyor.

MURAT ÖZTEKİN

On iki bin görsel arasından seçilen nesnelerle meydana getirilen sergi, üç ana kısımdan oluşuyor. İlk bölüm, Ayvaz’ın figüranlıktan yönetmenliğe ve yayıncılığa uzanan hayatı paralelinde ilerliyor. İkinci bölümde, Ayvaz’ın 1946-1996 arasında yayımladığı Kulis dergisinin etkileri ele alınıyor. Son kısım ise Osmanlı ve Türkiye tiyatro tarihinde mihenk taşı olmuş birçok sanatçı ve esere odaklanıyor. Sergi, 21 Şubat 2021’e kadar Yapı Kredi Kültür Sanat’ta görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...