Çizim ve haritalarla gastronomi atlası
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
KÜLTüR - SANAT Haberleri
Şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor’un Türkiye’yi karış karış gezdiği 25 yılda oluşan gezi rotaları ile lezzet noktalarını çizimlerle anlattığı “Türkiye Gastronomi Atlası” Ketebe Yayınlarından okuyucuların beğenisine sunuldu.
MURAT ÖZTEKİN
Eser, bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Seyahatseverleri ve lezzet tutkunlarını bir yolculuğa çıkaracak kitaba ek olarak, yedi bölgenin ayrı ayrı haritaları da okuyucuya sunuluyor. Akkor “Anadolu’nun her noktası ayrı bir keşifti benim için. Bu kitapta göreceğiniz çizimlerin ve mutfakların bendeki anıları unutulmaz. Türkiye Gastronomi Atlası aynı zamanda Anadolu’nun kültür yelpazesini de bize gösteriyor” dedi.