‘Kıraç tepe’de sergi

‘Kıraç tepe’de sergi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Anadolu’yu sanatla buluşturan Bayburt’un Bayraktar Köyü’ndeki Baksı Müzesi, 20. yılını geride bırakırken, bugünlerde iki yeni sergiyi sanatseverlerin beğenisine sunuyor...

MURAT ÖZTEKİN

Sanatın ve tabiatın birlikteliğine övgü mahiyetindeki “Kıraçta Heykel” sergisi, seyircisini mekânların dışına çıkarıp şiirsel bir yolculuk vadediyor. Baksı Müzesinin yer aldığı kıraç sırttan Çoruh Nehri’ni seyreden sanat eserleri, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bölgeye yeni bir bakış getiriyor. Açık hava sergisinde Erdal Duman, Günnur Özsoy, Hüsamettin Koçan, İbrahim Koç, Kemal Tufan, Mike Berg, Nermin Er, Osman Dinç ve Yunus Tonkuş’un eserleri yer alıyor. Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen Anadolu Ödüllerinin kazananları ise Depo Müze’de gösterime sunuluyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...