Enstantanelere renk geldi

Düzenleyen:
Enstantanelere renk geldi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Resim, heykel, minyatür, seramik, cam, fotoğraf ve baskı sanatının örnekleri bugünlerde gezilebilen “II. Uluslararası Yaz Vakti Sergisi”nde bir araya geliyor.

MURAT ÖZTEKİN

Üsküdar Nevmekân Sahil Galeri’deki sergide, sanatçı Gülümser Sarıalioğlu’nun sıra dışı minyatür eserleri de dikkat çekiyor. On sekiz senedir tezhip ve minyatür sanatıyla uğraşan Sarıalioğlu, geleneksel minyatürleri eski fotoğraflarla birleştirerek çarpıcı eserler meydana getiriyor. Eserlerde eski bayramlar tasvir ediliyor.  

O DÖNEMİ YAŞIYORUM

Minyatür sanatıyla fotoğrafla birleştirme fikrinin karantina günlerinde oluştuğunu söyleyen Sarıalioğlu “Osmanlı dönemine ait bir fotoğraf arşivim var. Bu arşivi kullanarak farklı minyatürler oluşturdum. Siyah beyaz fotoğraflara biraz renk katarak bugüne taşımak istedim. Özellikle ilgimi çeken şey Osmanlı İstanbul’u… Fotoğraflara minyatür yaparken sanki o dönemi yaşıyor gibiyim. Bu seriyi devam ettirmeye çalışacağım” diyor. 

Minyatürün tarihî bilgiyle yapılabileceğini söyleyen Sarıalioğlu şöyle konuşuyor: Minyatür temelsiz yapılmaz; var olan şeylere dayalıdır. Osmanlı dönemlerinde bayramın gelenekleri var. Yüksek tepelerde fişekler atılıyor, meydanlarda çadırlar kuruluyor, eğlenceler ve sandal sefaları yapılıyor. Benim yaptıklarım da aslına uygun şeyler. 

Enstantanelere renk geldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...