DT Genel Müdürü başrolde sahnede

Düzenleyen:
DT Genel Müdürü başrolde sahnede

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Tiyatroda bir dünya klasiği olan ‘Cimri’ Devlet Tiyatrolarının (DT) ‘Açık Hava Yaz Oyunları’ programı çerçevesinde bu hafta Ankara’da sahnelenecek.

MURAT ÖZTEKİN

Molière’in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçeye tercüme ettiği ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyun, mal varlığını herkesten esirgeyen ama sempatik tarafı da bulunan bir karakter olan Harpagon’un yaşadıklarını anlatıyor. Eserde, Harpagon karakterini ise Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt canlandırıyor. Oyun, yarından itibaren 21 Ağustos’a kadar üç akşam saat 21.00’de Macunköy Yerleşkesinde açık havada seyredilebilecek. Bursa Devlet Tiyatrosu da 26, 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde “Tarla Kuşuydu Juliet” adlı oyun ile açık havada başkentteki tiyatroseverlerle buluşacak. Açık Hava Yaz Oyunları, eylül ayının son haftasına kadar birçok oyunu sanatseverlerle buluşturmaya devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...