İstanbul’a sanatçı bakışı

İstanbul’a sanatçı  bakışı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden İstanbul’da yaşanan değişimler sanatçılara ilham kaynağı oldu; “Dün, Bugün, İstanbul” sergisi ortaya çıktı.

MURAT ÖZTEKİN

Bugünlerde Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam eden ve Sabancı Holding desteğiyle düzenlenen sergide, 22 genç sanatçı, metropole dair âdeta “durum tespitinde” bulunuyor. Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi ve sanatçı Murat Germen’in çağrısıyla buluşan, yolu Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programından geçen sanatçıların bir araya geldiği sergi, İstanbul’un mazisini ortaya koyarken, geleceğini de düşünmemizi sağlıyor.

ŞEHRE DAİR YORUMLAR
Mekâna özel hazırlanan eserler, çevre, hayvan popülasyonu, kentsel dönüşüm, toplumsal hayat, tarihî mekânlar, su kaynakları, ulaşım ve ütopya / distopya kavramlarının da aralarında bulunduğu temalar ışığında, şehir dinamiklerine dair yorumlar içeriyor. Sergi seçkisini yağlıboya resim, çizim, enstalasyon, fotoğraf, video, serigrafik baskının geniş bir mecra yelpazesi oluşturuyor. “Dün, Bugün, İstanbul”, 28 Kasım’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde görülebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...