Kapadokya efsaneleri Osmanlıca kupürlerle birleşti

Kapadokya efsaneleri Osmanlıca kupürlerle birleşti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Tanınmış isimleri “Artist in Residence” programı çerçevesinde ağırlayan Kapadokya’daki Argos in Cappadocia, yeni bir sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor...

MURAT ÖZTEKİN

Kapadokya’ya özgü sembollerle eserler üreten sanatçı Hatice Abalı’nın “Kapadokya’nın Perileri 2021 “ ismini verdiği illüstrasyon sergisi Argos in Cappadocia’da bulunan Müze Salonu’nda kapılarını açtı... Argos’un hikâyesinden ve Kapadokya’nın tarihî coğrafyasından ilham alan sanatçı Abalı, eserlerinde yıllarca antika pazarlarından topladığı Osmanlıca dergi kupürlerini, bölgeye özgü taşların üzerine çocukluğunda duyduğu, gördüğü ve hayal ettiği döngüyü bir etkileşim içine girerek aktarıyor. Sanatçı sergide, bölgeyi temsil eden atlar, balonlar, günün her devinimde ışık ve gölge oyunlarına sahne olan vadi, peri bacalarına dayanan merdiven ve güvercin gibi figürleri; akrilik, sulu boya ve kahve teknikleriyle yorumluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...