Eczacıbaşı’nın gözünden dönüşüm hikâyesi

Eczacıbaşı’nın gözünden dönüşüm hikâyesi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İş adamı kimliğinin yanında fotoğraf sanatına olan merakıyla da tanınan Bülent Eczacıbaşı, eserlerini bugünlerde sanatseverlerle buluşturuyor...

MURAT ÖZTEKİN

Eczacıbaşı, Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’in dünyaca ünlü mimar Renzo Piano imzasını taşıyan yeni müze binasının inşaat sürecini fotoğrafladı. Uzun yıllardır fotoğrafçılıkla uğraşan Eczacıbaşı’nın müzenin yeni binasının inşaatı sırasında çektiği fotoğraflar, Bülent Erkmen’in küratöryel konsept, kurgu ve tasarımıyla “Dönüşümden Yansımalar: Yeni İstanbul Modern’e Doğru” başlığıyla İstanbul Modern’in Beyoğlu’ndaki geçici mekânında sergilenmeye başladı. Sergi, müzenin yeni binasının yapım sürecinden, bir daha kimsenin şahit olamayacağı anlara yer veriyor. 3 Temmuz tarihine kadar açık kalacak sergideki fotoğraflar aynı zamanda insan emeğini vurguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...