Dünyanın boykot ettiği yarışmada Madonna konseri

Dünyanın boykot ettiği yarışmada Madonna konseri

MAGAZİN Haberleri

Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Madonna’nın, İsrail’in Tel Aviv şehrinde yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışması’nda sahne alacağı iddiaları kesinlik kazandı.

18 Mayıs’ta 43 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan yarışmada Madonna sahneye çıkarak iki şarkı seslendirecek. Ünlü şarkıcı, sahne performansında, bir klasikleşmiş şarkısını bir de yeni şarkısını söyleyecek. Madonna’ya, Eurovision Şarkı Yarışması’nda sahne alması için Kanadalı milyarder iş insanı Sylvan Adams tarafından bir milyon dolar teklif edildiği iddia edilmişti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Bu arada dünya çapında 140 sanatçı, Eurovision Şarkı Yarışması’nın İsrail’de yapılmasını boykot etti. 140 sanatçı, İngiliz The Guardian gazetesinde yayımladıkları mektupta “Filistinliler, özgürlüklerine, adalet ve eşit haklara kavuşana kadar onları temel haklarından mahrum eden devlet ile işler eskisi gibi yürütülmemeli” ifadelerine yer verdi. Bu gelişmenin ardından İsveç’te 171 sanatçı Eurovision’u boykot çağrısı yaptı. Ülkedeki bütün gazetelerde yayımlanan mektupta “İsrail tarafından Filistinlilerin temel insan hak ve hürriyetleri inkâr edildiği sürece İsrail’le hiçbir şekilde kültürel alışverişine katılmayacağız, İsrail’de yapılacak kültürel faaliyetleri desteklemeyeceğiz’’ değerlendirilmesinde bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...