Kara para aklama iddiası! Nihal Candan, Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

Fenomen kız kardeşler Bahar-Nihal Candan ve Hacı İsrafil Sağlam kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındı. Polis ekiplerinin söz konusu isimlerin evlerinde yaptığı aramadan görüntüler paylaşıldı. Ayrıca Candan kardeşlerin, 100 milyonluk vurgun yapan suç örgütüne mensup oldukları iddia edildi.

Türkiye, Dilan Polat ve Engin Polat'ın kara para aklama soruşturmasını konuşurken benzer bir vaka daha gündeme geldi. Fenomen kız kardeşler Nihal Candan ve Bahar Candan kara para aklama iddiasıyla gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Alisya Bahar Candan, kamuoyunda Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam hakkında, "suç gelirlerinin aklaması" suçundan gözaltı kararı verildi.

3 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul'da Beşiktaş ve Şişli ile Kars'ta yaptıkları operasyonda 3 şüpheliyi yakaladı.

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve kardeşi Bahar Candan, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınarak işlemleri için karakola götürüldü.

Polis ekiplerinin söz konusu isimlerin evlerinde yaptığı aramalardan görüntüler paylaşıldı.

Kara para aklama iddiası! Nihal Candan, Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam gözaltına alındı

SORUŞTURMADAN YENİ DETAYLAR

Emniyetteki işlemleri devam eden ikilinin gözaltına alındığı soruşturmayla ilgili yeni şoke eden detaylar var...

Fenomen kardeşlerin gözaltına alınma sebebinin 2020 yılında başlatılan bir çalışmayla bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 2021 yılı haziran ayında bir örgüte yapılan operasyonla Eren Koç’un da aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin tamamı tutuklanmıştı.

100 MİLYON TL VURGUN YAPAN ÖRGÜTE MENSUP OLDUKLARI İDDİASI

Öte yandan, 197 bin TL, 70 bin TL’lik çek senet, 2 araç ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş 29 müştekiden 90 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği belirlenmişti. Geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen bir başka operasyonda ise, örgüt lideri olduğu belirlenen Onur Apaydın’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan 5’i tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Bu operasyon sonucunda da, 9 müştekinin toplam 15 milyon TL mağdur edildiği öğrenildi.

Onur Apaydın’ın lideri olduğu suç örgütünün, mağdurlara piyasa değerinin altında otomobil satma vaadinde bulunduğu, onların güvenini kazanmak için bu kişilerle yaptıkları görüşmelerde Bahar ve Nihal Candan kardeşleri de bulundurdukları ortaya çıktı. Fenomen kardeşler Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle birlikte toplam 3 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

CANDAN KARDEŞLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

"Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, sağlık kontrolünün ardından tekrar emniyete getirildi.

Kara para aklama iddiası! Nihal Candan, Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam gözaltına alındı

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...