“Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” dizisindeki olay tartışmanın fitilini ateşledi: Alzheimer cezayı hafifletir mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
“Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” dizisindeki olay tartışmanın fitilini ateşledi: Alzheimer cezayı hafifletir mi?

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kanal D’nin yeni dizisi “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” sürükleyici sahneleriyle dikkat çekiyor. İkinci bölümü ekranlara gelen dizinin son bölümünde yaşanan bir olay kamuoyunda yeni bir tartışmaya neden oldu.

Kadrosunda başarılı oyuncuları buluşturan Kanal D’nin iddialı dizisi “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” adlı dizi geçen hafta yayın hayatına başladı. Dizinin ilk bölümünde Alzheimer hastası olan bir kişinin cinayet suçlaması ile cezaevine konulması, yargı camiasında yeni bir tartışma başlattı.

"CEZAİ EHLİYET VAR MIDIR?"

Dizinin ilk bölümünde Alzheimer hastası Rıza’nın, yakın arkadaşının 22 yaşındaki kızını öldürmekle suçlanıp, olaya dair hiçbir şeyi hatırlamaması üzerine cezaevine konulması işleniyor. Trajik sahne “Alzheimer hastalığının cezai ehliyeti var mıdır?” sorusunu gündeme getirdi.

“Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” dizisindeki olay tartışmanın fitilini ateşledi: Alzheimer cezayı hafifletir mi? - 1. Resim

HASTALIKLA İLGİLİ DETAYLARI PAYLAŞTI

Hürriyet'te yer alan habere göre; karakterin yaşadığı halk arasında “unutmama hastalığı” olarak bilinen hipertimezi hastalığı ile ilgili detayları ise Doç. Dr. Taha Can Duman açıkladı. Hipertimezi hastalarının her şeyi beyinlerine kazıdıklarına değinen Doç. Dr. Taha Can Duman “Geçmişte yaşadıkları olayları, anıları ve deneyimleri hava durumuna kadar ayrıntılı bir şekilde istemsizce hatırladıkları görülmüştür. Bu kişiler olumlu anılarını hatırladıklarında mutlu olabilir. Olumsuz anıları hatırladığında ise kaygı, endişe gibi depresif duygular yaşayabilir. Bu durum kişinin yaşam kalitesini bozabilir ve mental sağlığını olumsuz etkileyebilir" dedi.

“Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” dizisindeki olay tartışmanın fitilini ateşledi: Alzheimer cezayı hafifletir mi? - 2. Resim

"HASTALAR İYİLEŞENE KADAR GÖZETİM ALTINDA TUTULMALI"

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Arif Verimli, "Bu kişiler yaptıklarının cezasını çekmezler. Suçu işlediği sırada herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığın etkisi altında ise ve bu rahatsızlık muhakemeyi bozacak şekildeyse, ceza ehliyeti yoktur ceza görmez. Ancak bu hastalar iyileşene kadar yüksek gözetimli ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde denetim altında bulunurlar" dedi.

“Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” dizisindeki olay tartışmanın fitilini ateşledi: Alzheimer cezayı hafifletir mi? - 3. Resim

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...