Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İncirlik ve Kürecik açıklaması: 'Gerekirse ikisini birden kapatırız'

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İncirlik ve Kürecik açıklaması: 'Gerekirse ikisini birden kapatırız'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cenevre'de yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun Kürecik ve İncirlik’le ilgili itidal tavsiyesine cevap verdi ve "Her adımını dikkatli şekilde sürdüren bir iktidar var. Gerek İncirlik (üssü), gerek Kürecik (üssü), gerekirse ikisi birden… Biz nerede itidalli davranacağımızı, nerede kararlı adımlar atacağımızı gayet iyi biliyoruz."dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun Kürecik ve İncirlik’le ilgili itidal tavsiyesi var. Ancak arşivler, Kılıçdaroğlu’nun “Gerekirse İncirlik kapatılsın” sözünü hatırlatıyor..." sorusu üzerine şunları söyledi;

KILIÇDAROĞLU KENDİNE GÖRE TERS KÖŞE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

"O açıklamalar hatırlanırsa demek ki çok isabetli olacak. Çünkü, “Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur” noktasında. Yalan ne yazık ki bol. Burada neyin itidalinden bahsediyorsun? Bir tarafta yaptırımları gündeme getirenler var. Bu adımı atmazsanız, “Bak, yaptırımdan bahsediyorlar. Neyi bekliyorsunuz?” diye söylemeye başlayacaklar. Kılıçdaroğlu kendine göre bizi ters köşe yapmaya çalışıyor.


GEREK İNCİRLİK, GEREK KÜRECİK, GEREKİRSE İKİSİ BİRDEN...

Her adımını dikkatli şekilde sürdüren bir iktidar var. Gerek İncirlik (üssü), gerek Kürecik (üssü), gerekirse ikisi birden… Eğer bu ülkenin değerlerine saygı duyuyorsanız, “Bu ülkenin geleceği için biz de bir şey katalım” diyorsanız, o zaman atılan bu adımlarda bize itidali nerede tavsiye edeceğinizi iyi düşünün. Buna kalsa bunlar, bize terörle mücadelede de itidal tavsiye edecekler. Hala da ediyorlar. Biz nerede itidalli davranacağımızı, nerede kararlı adımlar atacağımızı gayet iyi biliyoruz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...