Muharrem İnce, CHP üyeliğinden istifa etti

Düzenleyen:
Muharrem İnce, CHP üyeliğinden istifa etti

POLİTİKA Haberleri

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, CHP üyeliğinden ayrıldı.

Memleket Hareketi'ni kuran Muharrem İnce, CHP ile yollarını ayırdı. Basın toplantısıyla istifa eden ince "ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. “Mustafa Kemal” deyip, “Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle” yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP’yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP’li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ’cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. “Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti” diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum. Teknolojiyi kullanarak, az sonra e-Devlet üzerinden istifa edeceğim. 42 yıllık emek var, gerekçesini yazılı olarak da açıklayacağım" dedi.

İnce geçen hafta istifa eden milletvekillerinin de kendisiyle birlikte hareket edeceğini duyurdu. İnce "CHP’den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız (Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel) Memleket Hareketi’ne katılmışlardır. Partimiz kurulunca, TBMM’de İYİ Parti’den sonra en çok vekili olan grup olacağız" diye konuştu.

Yeni bir yola çıktıklarını ifade eden İnce, “Hedefimiz 50+1 üçüncü bir seçenek, özgüveni yüksek, Türkiye’ye 50+1’i getirecek olan 83 milyona ‘girin kolumuza’ diyorum. Kibirsiz, sahici, saf, duru, mütevazi, şeffaf, hesap veren ve hesap soran bir siyaseti birlikte kuracağız. Umut olacağız Türkiye’ye, moral olacağız, çıkış yolu olacağız” dedi. 

"İsim, logo hepsi hazır" 

İnce, kurulacak olan partiyle ilgili bir soruya, “Çok kısa sürede, sizlerle bir sonraki toplantımızı genel merkezimizde Parti Meclisi salonumuzda yapacağız. İsim, logo hepsi hazır” ifadelerini aktardı. 

"İyi Parti'den sonra, grubunda en çok milletvekili olan siyasi parti biz olacağız" 

İnce, CHP’den istifa eden üç milletvekiliyle ilgili sorulan soru üzerine ise İstifa eden üç milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketine katılmışlardır. Partilileşme sürecinde katkıları sürüyor arkadaşlarımızın. İyi Parti'den sonra, grubunda en çok milletvekili olan siyasi parti biz olacağız. Bu başlangıç" değerlendirmesinde bulundu

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...