Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanlığına Fuat Oktay vekalet edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanlığına Fuat Oktay vekalet edecek

POLİTİKA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ülkeyi kapsayan Afrika ziyaretleri döneminde Cumhurbaşkanlığına Fuat Oktay vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 gün sürecek olan Afrika ziyareti bugün başlıyor. Erdoğan'ın Angola, Nijerya ve Togo ziyaretleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tezkereye göre Erdoğan, 17-20 Ekim'de Afrika ziyaretlerde bulunacağından bu ülkelerden dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına, Anayasa'nın 106'ncı maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay vekalet edecek.

İLK ZİYARET ANGOLA'YA

Erdoğan ilk olarak Angola’ya gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada mevkidaşı Joao Lourenço ile görüşecek. Buluşmada, Angola ile Türkiye’nin 176 milyon dolar olan ikili ticaret hacminin 500 milyon dolara ulaştırılması konusu masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola’nın ardından Togo’ya geçecek. Ziyaretin en önemli gündem maddesi 2020’de 150 milyon dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyütülmesi olacak. Erdoğan son ziyaretini Nijerya’ya yapacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...