AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, seçim sonrasını işaret etti ve tahminlerini açıkladı. Ensarioğlu'nun "CHP Genel Başkanı değişecek" ve "İYİ Parti dağılacak" yorumu dikkat çekti. İşte o ifadeler...

Parlamentoya bir dönem ara verdikten sonra 2023 seçimlerinde yeniden AK Parti Diyarbakır Milletvekili olan Galip Ensarioğlu, önemli açıklamalarda bulundu. BBC Türkçe’ye konuşan Ensarioğlu, 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye’de siyasetin yeniden dizayn edileceğini belirtti.

AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor - 1. Resim

“BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY OLSAYDI, İMAMOĞLU KAZANAMAZDI”

“Başak Demirtaş aday olursa, İmamoğlu meselesi kapanmıştır” ifadeleriyle gündem olan Galip Ensarioğlu, bu sözlerine açıklık getirdi. AK Partili vekil “Bir kere Başak Demirtaş’ı aday göstermek demek, CHP ile DEM Parti’nin ittifakının bittiği anlamına gelirdi. İstanbul’da en fazla oy alacak kişi niyetini beyan ediyor. Ama siz onun niyetine rağmen Meral Danış Beştaş’ı aday gösteriyorsunuz. Bu tabii Kandil’in, Selahattin Demirtaş’a tavrıdır. Selahattin Demirtaş siyasal liderlikten, ulusal önderliğe adım atmak istedi, Kandil bunu gördü, Mustafa Karasu açıklama yaptı ve bu oyunu bozdu. Selahattin Demirtaş’ın tavrı ve söylemleri, mahkemedeki ifadeleri aslında manifesto niteliğindeydi, yeni bir makas değişikliği değil, yeni bir siyaset stratejisiydi. Aslında tabanın da dile getirdiği ve DEM çizgisini eleştirdiği gibi oylarını aldığı Kürtler için hiçbir şey yapmayacaktı. Kürtlerin gücünü, marjinal Türk solu fantezilerine kurban edecekti. Yine PKK içindeki o hakim kanat, Selahattin’i boşa düşürdü. Haddini bildirdi ve Başak’ı geri çekti. ‘Yine CHP ile siz ittifakı devam ettirin’ dediler. Başak Demirtaş aday olsaydı İmamoğlu kazanamazdı. Olay Kandil’le, Selahattin’in pozisyonuyla alakalı. Meral Beştaş, CHP ile bir pazarlık kozuydu. Samimi bir aday değil” şeklinde konuştu.

AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor - 2. Resim

“CHP ESENYURT’U TIPIŞ TIPIŞ VERDİ”

Ensarioğlu, Esenyurt’taki aday tartışmalarına ilişkin de “Mesele şu; güçlü bir aday gösterip CHP’yi pazarlığa razı ettiler. Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçesidir, 50 tane ilden büyüktür. Esenyurt’u tıpış tıpış verdiler. Adayı geri çekti CHP yahu, bu olacak şey mi? Şimdi Ankara’da aday gösterdiler” yorumunda bulundu.

AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor - 3. Resim

Fotoğraftaki AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu

“DEM, ANKARA’DA CHP’YE HİZMET ETTİ”

Galip Ensarioğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: Millet, DEM’in Ankara’dan aday gösterişinin CHP’ye zarar verdiğini zannediyor. Aslında tam tersi CHP’ye hizmet ediyor. Çünkü Ankara’daki Kürt seçmen, Mansur Yavaş’a tepkili, milliyetçi duruşuna ve söylemlerine tepkili. Dolayısıyla Ankara’da DEM aday göstermese, muhafazakar Kürtlerin AK Parti’ye oy verme ihtimali var. Muhafazakar Kürtlerin AK Parti’ye oy verme ihtimalini ortadan kaldırmak için DEM aday gösterdi. Aslında DEM aday göstererek Ankara’da, CHP’ye hizmet etti. Esenyurt, Mersin Akdeniz önemli. Burada güçlü bir ittifak oluştu, belediye meclis üyeliklerini de verdiler.

AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor - 3. Resim

“ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARI NUMARA”

Özgür Özel ‘bize kaybettirme stratejisi uyguluyorlar’ diyor. Bu kesinlikle numara. Bir kişi çıksın desin ki, AK Parti ile şu ittifakı yaptık. Şu anda AK Parti ile karşı karşıyadır DEM.

“AK PARTİ İSTANBUL’U ALIR”

Eğer Başak Demirtaş aday olsaydı, AK Parti çekişmesiz alırdı. Bu ittifaktan sonra bir çekişme yaşanacak ama AK Parti alacak. Bakın, İstanbul’da DEM’in ittifakı var. Beştaş’ın aday olmasına bakmayın. Seçim propaganda sürecinde İstanbul’da nasıl bir ittifak olduğunu herkes görecek.

AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor - 4. Resim

SEÇİM SONRASI SİYASET KARIŞACAK

Bakın bu seçimden sonra Türkiye siyaseti yeniden dizayn edilecek. Birincisi CHP Genel Başkanı değişecek. İkincisi, DEM Parti tabanında yeni bir yol ayrımı oluşacak. Üçüncüsü de İyi Parti dağılacak. AK Parti güçlü bir şekilde yerini koruyacak. AK Parti 1 puan düşse ne olacak, 2 puan artsa ne olur? Yani 1 puan düşse de artsa da AK Parti’ye bir şey olmuş olmuyor. Ama diğerleri darmadağın olacaklar. Bizdeki blok da dağılmış.

“YENİDEN REFAH OYLARI BÖLMEZ”

 Yeniden Refah ayrılmış. AK Parti tabanından en fazla oy alabilecek yapı o. Ama şunu söyleyeyim, bu bir seçimdir, demokratik bir yarıştır. Vatandaşın nihayetinde yaptığı en doğru şeydir. Yeniden Refah Partisi oylarımızı bölmez. AK Parti’ye küsenler, eskiden AK Parti’den uzaklaşmıyorlardı. Ama şimdi Yeniden Refah’a giderek, yumuşak bir geçiş yaptıklarını zannediyorlar. ‘Ben aslında gitmedim, darıldım oradan aday oldum ama çok uzağa gitmedim. Aynı anlayışa sahibim ama gönül koyduğum için buradayım…’ AK Parti’den uzaklaşmıyor o seçmen. Ama tabii siyaseten böyle bir şeyi kabul etme şansımız yok.

AK Partili vekil seçim sonrasını işaret etti! Muhalefet partilerinde kriz başlıyor - 5. Resim

“MURAT KURUM 1,5 PUAN ÖNDE”

Murat Kurum anketlerde 1,5 puan önde görünüyor. Daha İstanbul’a yüklenmedik. Bundan sonra artar, düşmez. Geçen seçimin şartları çok farklıydı. Birçok yanlış vardı. Bu defa İstanbul üzerinde daha temkinli çalışılıyor. Oyları artırırız. İmamoğlu cumhurbaşkanlığı istiyor, İBB Başkanlığı istiyor, her şeyi istiyor. İstikameti kaybetmiş bir hal var.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mikail o o 3 Mart 2024 23:56

Ne kırizi darma duman olacaklar birbirikerini bugünkinden çok fazla bitireceklerini göreceğiz inşallah..

Sonraki Haber Yükleniyor...