Avrupa'nın ilk başörtülü vekili kabinede yerini aldı: Aile, Mahinur Özdemir'e emanet

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avrupa'nın ilk başörtülü vekili kabinede yerini aldı: Aile, Mahinur Özdemir'e emanet

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin merakla beklediği yeni Kabine'yi açıkladı. Erdoğan, 'Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili' olarak tarihe geçen ve Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi görevini yürüten Mahinur Özdemir'in yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olduğunu açıkladı.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de mazbatasını alıp yemin etti, göreve başladı. Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Göreve Başlama Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Salı günü ilk Bakanlar Kurulu toplantısının düzenleneceğini duyurdu ve sonrasında ise yeni Kabine'yi açıkladı.

AİLE BAKANLIĞINA SÜRPRİZ İSİM: MAHİNUR ÖZDEMİR

Erdoğan'ın açıklamasına göre; Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak tarihe geçen Mahinur Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Mahinur Özdemir Göktaş 1982 yılında Brüksel'de dünyaya geldi.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Universite Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesinde tamamlayan Göktaş, 2009'da Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosuna seçildi.

2019'a kadar Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini sürdüren Göktaş, siyasi kariyeri boyunca kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet ve fırsat eşitliği konularında hem Brüksel parlamentosunda hem de sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yaptı.

Ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede aktif rol üstlenen Göktaş, 2015'te 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi ve görevini bağımsız milletvekili olarak sürdürdü.

Belçika'da yaptığı çalışmalardan dolayı 2019'da Kral Leopold Devlet Nişanı'na layık görülen Göktaş, 2020'de Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi olarak atandı.

2019'dan bu yana İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Komisyonu üyeliği görevlerini sürdüren Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Felemenkçe biliyor. Göktaş, evli ve 2 çocuk annesi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...