Bakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Ramazan'dan önce ateşkes sağlanması için çabalıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Ramazan'dan önce ateşkes sağlanması için çabalıyoruz

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

3. Antalya Diplomasi Forumu’na ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Fidan, "Ramazan'dan önce Gazze'de ateşkes sağlanması için çabalıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu’na ilişkin son gün oturumlarının ardından değerlendirme toplantısı düzenledi.

Fidan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

ADF'de çok farklı düzeyde katılımcı, yoğun etkiletişimde bulundu.  Foruma bu yıl 148 ülkeden 4 bin 700 kişi, 19 Devlet ve Hükümet başkanı, 2 Özel Yönetim Başkanı ile 52 Dışişleri Bakanı katıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız seçim kampanyasıyla ilgili yoğun bir mesaisi olmasına rağmen 11 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geldiler. Ben de ayrıca 32 mevkidaşım ile ikili görüşme yapma imkanı buldum.

Gazze'de devam eden zulmün sona erdirilmesi için atmamız gereken adımları konuştuk.

Diplomasi kanalıyla dayanışma ve iş birliğinin her alanda artırılmasını istiyoruz.

"RAMAZAN ÖNCESİ ATEŞKES ARZUMUZ"

Ramazan ayından önce ateşkese ulaşılması için çok büyük çaba var. Açlığın kol gezdiği Gazze'ye insani yardımların ulaşması elzemdir. 

Birilerinin iznini bekleyerek Gazze'ye yardım ulaştırmak 2 milyon insanın yavaş ve sessiz ölümüne ortak olma manasına geliyor. Artık uluslararası toplumun yerleşik uygulamalarını bir kenara bırakıp tek taraflı adım atılması gerektiğini dile getirenler var bunu destekliyoruz.

BAKAN FİDAN, ABD YOLCUSU

Blinken'ın daveti üzerine stratejik mekanizma toplantısı yapmak üzere ABD'ye önümüzdeki hafta bir seyahat planlanmış durumda. Çok çeşitli konularda Amerika ile aramızdaki ilişkilerin bir muhasebesini yapmış olacağız.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşında her iki taraf da savaşla ilgili ulaşabilecekleri neticenin sonuna gelmiş görünüyor. Artık ateşkese yönelik belli bir diyalogun başlatılmasının zamanı geldi. Tabi ki işgali tanımak söz konusu değil.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...