CHP İstanbul İl Başkanlığı önündeki protesto büyüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan partililer Avcılar ve Sarıyer Beeldiye Başkan Adaylarına tepki gösterip eylem düzenledi. Avcılar'da Turan Hançerli'nin yeniden aday gösterilmesini isteyen partililer, Hançerli aday gösterilmezse oy kullanmayacaklarını açıkladı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yeniden aday gösterilmeyeceği iddiaları partililerin tepkisine yol açtı. 

Yüzlerce partili CHP İl Başkanlığı önünde toplandı, 'ithal başkan istemiyoruz' diyerek eylem düzenledi.

Protestocu partililerden Tokat Almus Dernekler Federasyonu Başkanı Bahattin Yücel eylemi kendilerinin organize ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Taleplerimizi söylüyorum; bugün, bu sabaha kadar bu bina işgal altında olacak. Yarın sabah Haliç Kongre Merkezi'nde olan tanıtım toplantısında bu kitle oraya gidecek.

TURAN HANÇERLİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Biz Turan Hançerli'yi geri almadığımız sürece bu eylem bitmeyecek, şunu da söylüyorum; Turan Hançerli kırmızı çizgimiz. Eğer Turan Hançerli'yi görevine devam ettirmezseler, İmamoğlu'na söylüyorum, Özgür Özel'e söylüyorum şunu dikkate alsınlar; eğer bizi kaybederlerse kendileri kaybeder. Kesinlikle sandığa gitmeyeceğiz.

HALİÇ KONGRE MERKEZİ'NE DE GİDECEĞİZ

Sesimizi duysunlar, sayın genel başkanımız, sayın İBB başkanımız eğer bizi ciddiye almıyorsanız biz de sizi ciddiye almıyoruz, sandığa gitmiyoruz. Şu anda kulis haberlerine göre atamalar yapılmış ama tekrar ikinci bir PM toplandığını söylüyorlar. Biz de Turan Hançerli'yi tekrar göreve getirene kadar buradan ayrılmayacağız. Yarın Haliç Kongre Merkezi'ni protesto etmeye gideceğiz. Turan Hançerli bizim değerimizdir, Türkiye'de tek engelli başkanımıza eğer bu parti yanlış yapıyorsa bunlar kendi zihninde engellidir."

"BU PARTİ BUGÜNE KADAR KİMSENİN MALI OLMADI"

Tokat Yeşilyurt Artova Zile Dernekler Federasyonu Başkanı Rıza Doğan ise şöyle konuştu;

"Biz buraya bugün Turan Hançerli için geldik. Biz şunu istiyoruz; Özgür Özel kurultay yaptığı gün burası için bize babaevi dedi. Biz babaevine geldik. Babaevinde bugün kimse yok. Biz 31 Mart'ta gerekeni yapacağız. Ekrem İmamoğlu'na da şunu açık açık söylüyoruz; bu parti bugüne kadar kimsenin malı olmadı, ne Deniz Baykal'a kaldı, ne Kılıçdaroğlu'na kaldı. Biz sahip çıkacağız partiye. Bize şu an hiçbir açıklama yapılmıyor. Bize söylenen şey sadece 'İl binasına zarar vermeyin' Bugün hak, hukuk Avcılar'dadır, Sarıyer'dedir. Açıklama bekliyoruz. Avcılar'da da olsun, Sarıyer'de de olsun diğer ilçelerde de olsun biz belediye başkanlarımızı istiyoruz."

"ÖZGÜR ÖZEL MASAYA YUMRUĞUNU VURSUN"

CHP'li vatandaşlardan biri ise Hançerli'nin aday gösterilmeyeceği iddialarına yönelik şunları söyledi;

"Bizler CHP'ye zarar vermek için burada değiliz. Bizim seçtiğimiz partililerimizin bize bu eziyeti çektirme hakkı yok. Biz bütün haksızlığa uğramış belediye başkan aday adaylarımızın haklarının geri iade edilmesini istiyoruz. Biz halkın partisiyiz ama haksızlığa karşıyız. Biz hak, hukuk, adalet için gerekirse İstanbul'dan Ankara'ya yürürüz ama lütfen Özgür Özel'in lütfen genel başkan olarak masaya yumruğunu vursun, 'hak, hukuk, adalet' desin biz o zaman dağılacağız."

Şu saatlerde kriz devam ederken henüz CHP yönetiminden bir açıklama gelmedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...