CHP'de İmamoğlu'na çözüm arayışı: Genel Başkan olmasını arzu ederiz ama...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'de İmamoğlu'na çözüm arayışı: Genel Başkan olmasını arzu ederiz ama...

POLİTİKA Haberleri

Seçim yenilgisini ardından CHP'de 'değişim' için kolları sıvayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’ndan destek geldi. İmamoğlu'nun CHP'nin Genel Başkanı olmasını istediklerini belirten Kuşoğlu, siyasi yasak tehlikesine işaret ederk 'Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor' dedi.

28 Mayıs'ta hezimete uğrayan Millet İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu da elde edememesi muhalefet cephesini karıştırdı. CHP'de bir grup partili Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isterken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başı çektiği diğer bir grup partili ise ‘değişim’ çağrılarının ardından kolları sıvadı.

Başkanlığa adaylığını üstü kapalı açıklayan Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e ilişkin değerlendirmeleriyle dikkat çeken parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’ndan İmamoğlu'nun adaylığına da şartlı destek geldi.

İMAMOĞLU'NA EN BÜYÜK ENGEL 'AHMAK' DAVASI

Kuşoğlu, İmamoğlu’nun adaylığı için, devam eden 'ahmak' davasının sonuçlanmadığını hatırlatarak, "Ekrem Bey’in Türkiye için çok önemli bir figür olduğunu, önemli bir siyasetçi olduğunu Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili olarak da önemli bir isim olduğunu düşünüyoruz. Her halükârda aday olmasını çok arzu ederiz. Hatta genel başkan olmasını da çok arzu ederiz. Ama mahkeme kararını, iktidarın İstanbul’a yönelik, partimize yönelik yaptıklarını da ihmal etmeden bu realiteyi gerçekleştirmemiz lazım" dedi. 

'ÇÖZÜM BULMAMIZ GEREKİYOR'

'Kararın kesinleşmesi Demokles’in kılıcı gibi bekliyor.' diyen Kuşoğlu, "Bunları görmezlikten gelemeyiz. Bunun hatırlatmasını yaptım sadece. Bizim buna bir çözüm bulmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

'BİZ ADAY GÖSTERİRİZ'

Diken'e konuşan Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Ben aday olmam, delegenin takdiri" sözleriyle ilgili, "Tabii Kemal bey “Ben aday olmam” diyor, “Biz aday gösteririz” diyorum. Partililer olarak tabii… Biz de "Bir grup partili de onu aday gösterecektir" diyoruz. Bu da hakkımızdır herhalde" diyerek cevap verdi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...