CHP’de travma üstüne travma! Kendi vekilleri bile oy vermemiş

- Güncelleme:
CHP’de travma üstüne travma! Kendi vekilleri bile oy vermemiş

POLİTİKA Haberleri

Seçimi kaybettiği ve milletvekili kontenjanlarını küçük ortaklara peşkeş çektiği gerekçesiyle istifası istenen Kılıçdaroğlu, bu sefer de Abdüllatif Şener’in “oy vermedim” açıklamasıyla sarsıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular durulmuyor. Cumhurbaşkanı seçimini kaybedip, bir önceki seçime göre oyunu artırdığı halde milletvekili sayısını azalttığı için eleştirilen CHP, bir darbe de Konya Eski Milletvekili Abdüllatif Şener’den yedi. Milletvekili listesine konmayan Şener, genel seçimde CHP’ye, cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini itiraf etti. Şener “İlk turda Sinan Oğan’a oy verdim. İkinci turda geçersiz oy kullandım. Meclis seçimlerinde de oy vermedim” dedi.

PARTİDEN İSTİFA ETMİŞ

Açıklamanın ardından Şener’in oyunu kullandığı Ankara-Ümitköy’deki 4090 nolu sandıktan gelen tutanaklar incelendi. Sandıktan geçersiz oy çıkmadığı görüldü. Abdüllatif Şener’in Kılıçdaroğlu’na değil Erdoğan’a oy verdiği ortaya çıktı. Şener, 14 Mayıs’tan sonra partisinden istifa ettiğini de duyurdu. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan ancak daha sonra partisiyle yollarını ayırıp CHP’ye katılan Abdüllatif Şener, Konya’dan milletvekili seçilmişti. Şener’in son seçimde kendi partisine oy vermemesi Kılıçdaroğlu’na CHP içinde duyulan öfkeyi artırdı. CHP’liler parti yönetimini sosyal medyada topa tuttu. 

UĞRUNA TÜZÜK DEĞİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Sayın Şener’in oy kullandığı sandığın ıslak imzalı tutanaklarına bakmışlar, orada geçersiz oy görünmüyor. Demek ki oyunu birine vermiş ama kime verdiğini millete açıklamaya da dili varmıyor” dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de Şener’in açıklamalarını “içi acıyarak, kanı donarak izlediğini” söyledi. CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş 2018’de Şener için parti tüzüğünün değiştirildiğini hatırlattı. Yarkadaş “O günkü parti yönetimi, Şener’i ‘üye olmadan milletvekili yapabilmek’ için her türlü yola başvurdu. İstediklerini elde ederek o maddeleri geçirdiler. Biz karşı çıkarak tarihe not düştük. Sonuç ortada; partinin evlatları bu saçmalıklara itiraz ettiği için tasfiye edildi. Şener’e ‘Düzce’den aday ol’ denildi. ‘Oradan seçilemem Konya uygun’ dedi. Konya’dan seçildi. Oğlu da CHP grubunda maaşlı işe başladı. Son seçim sürecinde kadrosu TBMM’ye alındı. CHP bizim için istasyon değildir; baba ocağıdır. Umarım parti yönetimi de bu gerçeği bir gün ayırt etme imkanına kavuşur” açıklamasını yaptı.

KÜÇÜKLER GRUP KURUYOR

Bu arada CHP listesinden Meclis’e giren küçük partiler kendi gruplarını kurmak için harekete geçti. Saadet, Gelecek ve DEVA’nın ortak grup kurma konusunda anlaşma sağladığı belirtildi. Hafta sonu nihai kararın alınması ve önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı’na başvuru yapılması bekleniyor. Küçük partiler 38 milletvekili çıkarmıştı. Bu da Kılıçdaroğlu’nun listeleri küçük partilere hediye ettiği eleştirilerine yol açmıştı.

KILIÇDAROĞLU KESİN ADAY GÖSTERİLECEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, hem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hem de Genel Başkanlık için görevden kaçmayacağını söyleyen CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel’e sert çıktı. Kuşoğlu, “İkisi de Kemal Bey’in koltuktan kalkıp onları mı oturtmasını bekliyorlar? Adaylarsa, aday olduklarını resmen açıklarlar. Girerler, yarışırlar. Seçimlerden önce kurultayı yapmamız gerekiyor, yapmak zorundayız. Genel başkan seçimli olağanüstü kurultay düzenleyebilir. Seçim sonuçlarına göre bırakabilir de bir süre daha devam ettirebilir de. Ama bu kurultayda kesin aday gösterilecektir” dedi. İmamoğlu’nun değişim çağrılarını yorumlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre de “İmamoğlu bizim 20 yıldır aradığımız ve bulamadığımız kişi. Ekrem beyi Beylikdüzü’nden çıkaran, star olarak kazandıran genel başkanımızdır. Biz Kılıçdaroğlu önderliğinde bu değişimi başaracağız. Esas olan partidir” açıklamasını yaptı.

DEĞİŞİM HAMLELERİ YETERLİ DEĞİL

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek değişim sürecini görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir yandan da el altından kurultay çalışmalarına başladı. Daha önceki açıklamalarında il başkanları ve milletvekilleri ile sık sık temas halinde olduğunu söyleyen İmamoğlu’nun son günlerde delegelere telefon ederek teşkilatının nabzını yokladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Hepimiz şapkamızı önüne koyacağız, düşüneceğiz ve ortak akılla doğru kararlar alacağız. Çarşamba günkü buluşmamızda düşüncelerimi, değişim konusundaki parametreleri ve aşamaları kendisiyle paylaştım. Değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir. Şu anda yapılan hamleler toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz” dedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun bayram öncesi açıklama  yapacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...