CHP'nin 'teklif yok' açıklamasına Haluk Levent'ten cevap: 3 kez arandım, gizli kalacaktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'nin 'teklif yok' açıklamasına Haluk Levent'ten cevap: 3 kez arandım, gizli kalacaktı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday mesaisi sürüyor. Ana muhalefet partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısını bir arada gerçekleştiren CHP'den Haluk Levent açıklaması geldi. İlk MYK toplantısının ardından açıklama yapan parti sözcüsü Deniz Yücel, "Kurumsal teklif söz konusu değil. Ne MYK ne de PM'de böyle bir gündem olmadı" dedi. CHP'nin açıklamasına Haluk Levent'ten açıklama geldi. Kendisine sözlü teklif yapıldığını söyleyen Levent, "3 kez arandım. Konuştuk. Hatta 'lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın' dedim. Keşke bu tartışmaların içinde hiç olmasaydım" ifadelerini kullandı.

Yerel seçime 47 gün kala CHP'de aday mesaisi sürüyor. Aday belirleme gündemli ilk MYK toplantısını sonlandırarak Parti Meclisi toplantısına geçen CHP'den Haluk Levent açıklaması geldi.

CHP'DE AYNI GÜN İKİ MYK VE PM

Ön seçim ile belirlenen adayların YSK’ye bildirilmesi için son günü olması sebebiyle CHP'de aday mesaisi hızlandı. Bugün iki Merkez Yönetim Kurulu (MYK)  ve Parti Meclisi (PM) toplantısı gerçekleştirecek. İlk MYK'nın ardından 12 aday daha belli oldu.

Malatya'da Veli Ağbaba, Adıyaman'da Abdurrahman Tutdere, Esenyurt'ta Gürsel Tekin, Ümraniye'de Aykut Erdoğdu, Kadıköy'de Murat Kösedağ'ın ismi öne çıktı. Son karar ise PM toplantısı sonucu verilecek.

CHP'nin 'teklif yok' açıklamasına Haluk Levent'ten cevap: 3 kez arandım, gizli kalacaktıHALUK LEVENT ADAY OLACAK MI?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yerine Haluk Levent'in aday gösterileceği gündeme bomba gibi düştü. Kulisleri hareketlendiren iddialar CHP sözcüsü Deniz Yücel'den açıklama geldi. Lütfü Savaş ve Haluk Levent sorusuna Deniz Yücel, "MYK ve PM’nin böyle bir gündemi olmadı" cevabını verdi. 

HALUL LEVENT'TEN YENİ AÇIKLAMA

Haluk Levent, CHP sözcüsü Deniz Yücel'in yaptığı "Kurumsal teklif söz konusu değil" açıklamasına cevap verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Levent, "Evet bana yazılı bir teklif yapılmadı. Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım" dedi.

Haluk Levent, şu ifadeleri kullandı:

"CHP sözcüsü Deniz Yücel “Haluk Levent ‘e kurumsal bir teklif yapmadık” demiş. Herkes arıyor beni. Haliyle açıklayayım. Evet bana yazılı bir teklif yapılmadı. Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk. Hatta “lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın” dedim. Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla “kimden duydunuz?” dedim. Hepsi de parti içinden duyduk dediler. Haberi yapan gazeteci @muratagirel Bence ona sorsunlar kimden duymuş diye. Keşke bu tartışmaların içinde hiç olmasaydım ama yapacak bir şey yok."

Öte yandan Haluk Levent, daha önce CHP iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve "Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem" demişti. Levent, "Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var" ifadelerini kullanmıştı. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...