CHP’li vekil ‘plakası’nı İBB’ye tahsis etmiş! Sebep trafik cezaları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP’li vekil ‘plakası’nı İBB’ye tahsis etmiş! Sebep trafik cezaları

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın’ın milletvekillerine tanınan araç plakası ayrılacağını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel kalem müdiresine kullandırdığı ortaya çıktı. Günaydın savunmasını ise "Özel kalem müdiresi, Ekrem İmamoğlu’nu takip ederken çok sayıda trafik cezası ödediği için kendisine plaka koruması benim üzerimden sağlandı” diyerek cevap verdi.

HABER MERKEZİ 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’daki sağ kolu olarak bilinen CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın’ın milletvekillerine tanınan araç plakası ayrılacağını, İmamoğlu’nun özel kalem müdiresine kullandırdığı ortaya çıktı. TBMM Genel Kurulunda önceki akşam AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek ile CHP’li Günaydın arasında ‘araç tahsisi’ tartışması yaşandı. Gökçek, İBB’ye ait bir aracın CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’a tahsis edildiğini ve bu araca sadece milletvekillerinin kullandığı TBMM plaka tahsisi yapıldığını gündeme getirdi. Gökçek, aracın Günaydın’ın sekreteri tarafından kullandığını iddia etti.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

CHP’li Günaydın ise aracı sekterinin değil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel kalem müdiresinin kullandığını belirterek âdeta itiraf gibi bir açıklama yaptı. Günaydın “Sekreterim olduğunu iddia ettiğin Kadriye Kasapoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel kalem müdiresidir. Özel kalem müdiresi, Ekrem İmamoğlu’nu takip ederken çok sayıda trafik cezası ödediği için kendisine plaka koruması benim üzerimden sağlandı” dedi.

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Milletvekillerine üç adet Meclis araç plakası tahsis ediliyor. Bu tahsisler, milletvekillerinin bildirdiği plakalara işleniyor. Böylece, emniyetin de kayıtlarında ‘Milletvekili aracı’ olarak yer alıyor. Bu yolla trafikte geçiş üstünlüğü hakkı veriliyor. Milletvekillerine ait araçlara trafik cezası da kesilmiyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...