Erdoğan, Şanlıurfa'da konut teslim töreninde konuştu: Hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde konuştu. Hak sahiplerine 1314 konutun anahtarını teslim eden Erdoğan, deprem bölgesinden gözlerini bir an olsun ayırmadıklarını ve hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırdıklarını söyledi. Pek çok krizi aştıklarını söyleyen Erdoğan sözlerine, "Bedel ödedik, sarsıldık ama hizmet hedefimizden vazgeçmedik" sözleriyle devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afet bölgelerindeki hak sahiplerine konutlarının anahtarlarını teslim etmeye devam ediyor. Erdoğan'ın bugünkü durağı Şanlıurfa oldu. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, hiçbir ayrım yapmadan afet bölgesini ayağa kaldırdıklarını söyledi.

Çok sayıda krizi aştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elbette bedel ödedik, yaralar aldık, sarsıldık ama ne kadar büyük olursa olsun hiçbir badirenin hedeflerimizle aramıza girmesine müsaade etmedik" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Dün 6 Şubat depremlerinin seneyi devriyesiydi, bu büyük afetin birinci yılında Sayın Devlet Bahçeli ile Kahramanmaraş'taydık. 9.288 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Bugün Şanlıurfalı hemşehrilerimizle yarın Adıyamanlı kardeşlerimizle bir araya geleceğiz.

Bugün, Şanlıurfa'da 1208'i il ve ilçe merkezlerinde, 106'sı kırsalda olmak üzere toplam 1314 afet konutumuzun kurasını çekiyoruz. Şanlıurfa'da yaklaşık 4 bin konutumuzun yapımı hızla devam ediyor. Bunları en kısa sürede tamamlayıp hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz. 

'GÖZLERİMİZİ DEPREM BÖLGESİNDEN AYIRMIYORUZ'

Ne yaparsak yapalım gözlerimizi deprem bölgesinden bir an olsun ayırmıyoruz. Bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili hemen her Kabine toplantımızla bakanlarımızdan düzenli bilgiler alıyoruz. Bakanlarımıza gerekli talimatları vererek şehirlerimizin yeniden inşa ve ihya çalışmalarının sorunsuz bir şekilde yürütülmesini temin ediyoruz. 6 Şubat tarihinde yaşadığımız felaket gerçekten çok büyük olsa da şimdiye kadar süreci alnımızın akıyla bugünlere getirmeyi başardık. Zaman zaman ortaya çıkan sorunlar kaşsında gereken tedbirleri alıyor, kördüğüm haline gelmeden sıkıntıların çözülmesini sağlıyoruz.

Devlet millet el ele vermek suretiyle 53 binden fazla canımızı yitirdiğimiz asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliği ile geliyoruz. Bugünkü kura ve anahtar teslim törenimiz, devletimizin depremin yol açtığı yaraları sarma iradesinin en somut tezahürüdür.

Şanlıurfa'da yaklaşık 4 bin konutumuzun yapımı hızla devam ediyor. İnşallah bunları da mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz. Şanlıurfa'yla birlikte deprem bölgesi vatandaşlarımızın hiçbirine mahcup olmamak için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz.

'BEDEL ÖDEDİK AMA HEDEFİMİZDEN VAZGEÇMEDİK'

Yaklaşık 22 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıldır sizlerin huzurundayız. Bugüne kadar depremden sel felaketine, yangınlardan su baskınlarına, terör eylemlerinden sokak olaylarına, salgından bölgesel çatışmalara kadar çok farklı sınamalarla karşılaştık. Tüm bu imtihanları, 85 milyon tam bir dayanışma içinde hareket ederek vermeyi başardık. Bir başka ülkenin veya milletin başına gelse o ülkeyi yerle yeksan edecek nice hadise, nice kriz Allah'a hamdolsun bizi yolumuzdan döndüremedi.

Biz, eskisi ve yenisiyle CHP genel başkanları gibi polemik yapma, laf üstüne laf koyma hevesinde değiliz. Bilakis biz, iş yapmanın, eser kazandırmanın peşindeyiz.  Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri... Sırf oy vermediler diye depremzedelere hakaret edenleri, ufukta seçim sandığını görünce deprem bölgesini hatırlayanları tarihe ve mahşeri vicdana havale ediyoruz. Bunların sahtekarlıklarla bizim üzerimizden koltuk kavgalarını örtmelerine izin vermeyeceğiz. Tüm gücümüzle deprem şehirlerimizi ihya etmeye çalışacağız. 

Elbette bedel ödedik, yaralar aldık, sarsıldık ama ne kadar büyük olursa olsun hiçbir badirenin hedeflerimizle aramıza girmesine müsaade etmedik. Ekonomide, sağlıkta, demokraside, terörle mücadelede tarihi nitelikte adımlar atarken vatandaşlarımıza meydanlarda verdiğimiz sözleri de tek tek hayata geçirmeye gayret ettik. Özellikle afet yönetimi ve yaralarının sarılmasında ülkemizi çok farklı bir seviyeye taşıdık. Şehirlerin altyapı ve üstyapı eksikliklerinin giderilmesinden kentsel dönüşüm projeleriyle sağlıksız yapıların dönüştürülmesine pek çok adım attık. TOKİ vasıtasıyla vatandaşlarımızı güvenli konutlara kavuştururken yatay mimari örneklerinin yaygınlaştırılmasına dikkat ettik.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...