Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya HDP eleştirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya HDP eleştirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar

Son Güncelleme: 22 Mart, 2023 - 21:57
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya HDP eleştirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar
Fotoğraf Başlığı Cumhurbaskani Erdogan'dan 6'li Masa'ya HDP elestirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar

Deprem, seçim, dış politika ve gündeme ilişkin son durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde kalıcı konutlar için ilk temelin yarın atılacağını söyledi. Üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen aranın bir süre daha devam edeceğini belirten Erdoğan, emekli maaşlarına ise 2 bin lira zam yapılacağını duyurdu. Seçim öncesi 6’lı Masa’nın HDP ile yakınlaşmasını eleştiren Erdoğan, ‘Kandil'deki terörist elebaşları 6’lı Masa’nın kendileri için umut oluşturduğunu söylüyorlar’ dedi. HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasına ilişkin eleştirilere ise, 'Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık.' diye cevap verdi. Öte yandan Erdoğan, kabinedeki 17 ismin milletvekili adayı olacağını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ise Ankara'dan aday olacağını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV canlı yayınında deprem, seçim, dış politika ve gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu gece sahura kalkacağız. Ramazanın o manevi havasını inşallah teneffüs etmeye başlayacağız. Tüm İslam alemi için bu manevi huzurun, özellikle depremde ebediyete uğurladığımız şehitlerimize inşallah rahmete vesile olsun.

YARIN TEMEL ATMAYA BAŞLIYORUZ

Yaralılarımızın şifa bulmasına vesile olsun diyorum Enkazların süratle kaldırılması, bununla birlikte bir taraftan çadırkentler, konteyner kentler, prefabrikler, şimdi de yarın temel atmaya başlıyoruz. Kalıcı konutların da süratle söz verdiğimiz gibi inşallah bir yıl içerisinde bitirmeye rabbim bizi muvaffak etsin diyorum.

Bu ölçüde büyük bir yıkımın karşısında Türkiye'den daha hızlı refleks gösterecek, harekete geçecek başka bir ülke yok. Biz çünkü geçmişte de bunun imtihanlarını başarıyla verdik.

Depremin ardından ilk birkaç saatte çalışmaların düzene girmesiyle arama kurtarma, ardından enaz kaldırma çalışmalarını profesyonelce yerine getirmeye başladık.

Tabii ki o günlerde bir de ağır kış şartları var. Bu şartlara rağmen araama kurtarma ekiplerinin başarılı çalışmalarını gördük. Deprem felaketinin ardından ne kadar büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha idrak ettik. Milletimiz asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösterdi.

DEPREM SORUŞTURMALARI

Depremde yıkılan binalarda sorumlulukları bulunanlarla ilgili yürütülen soruşturmalarda 1364 şüpheli hakkında işlem başlatıldı, 302 şüpheli tutuklandı, 466 şüpheli adli kontrol altına alındı, 312 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden dördünün yurt dışında olduğu, bunun yanında 64'ünün de öldüğü tespit edildi. Tutuklananlardan 106'sı müteahhit, 163 kişi yapı sorumlusu, 15 kişi yapı sahibi, 18 şüpheli de binada değişiklik yapan kişi.

Adli kontrol altındaki şüphelilerden 85'i müteahhit, 294'ü yapı sorumlusu, 56'sı yapı sahibi, 31'i de binada değişiklik yapan kişiler. Sürecin her aşamasının yakın takipçisi olacağız. Sorumluluklarını yerine getirmeyen adalet önünde hesap verecek, kaçışı yok.

DEPREM SONRASI İNŞA SÜRECİ

Toplam 40 bin 104 afet konutunun ihalesi yapıldı.6 bin 223 köy evinin yapım süreci başladı. Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz.

Şehirlerimizi inşa ve ihya dönemi resmen başlamış durumda. Van'da, Bingöl'de İzmir'de bu işi yaşadık.

Biz bu işte çırak değiliz. Kalfalığı da geçtik, ustalığı yakaladık. Bir taraftan zemin etüdleri hızla devam ediyor. Sert zeminlerde kalıcı konutların yapılması çalışmalarını sürdürüyoruz. 21 Şubat'tan bugüne kadar Gaziantep'te 13 bin 629, Adıyaman'da 2280, Kilis'te 645, Hatay'da 2928, Kahramanmaraş'ta 8773, Şanlıurfa'da 897, Malatya'da 6644, Elazığ'da 505, Adana'da 1171, Osmaniye'de 1657 ve Dİyarbakır'da1122 toplam 40104 afet konutunun ihalesi yapıldı.

Yine Osmaniye'de 600, Kahramanmaraş'ta 620, Malatya'da 2800, Adıyaman'da 1500, Şanlıurfa'da 300, Gazintep'te 310 ve Kilis'te 93 6223 köy evinin de ihalesi. Toplamda 46327 afet konutu ve köy evinin yapım süreci başladı ve inşallah bir yıl içerisinde inşa edewrek hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Biz ilk defa bu adımları atmıyoruz. Bir seneyi hedef olarak koyarsın da 13,14,15 ay olur. Biz Van gibi devasa depremde bunu ispat ettik. Şu anda bu işi yaşamak, görmek isteyenler Van'a giderler.

Buralarda da dikey mimariye girmiyoruz. İlk yaptığımız iş süratle zemin kontrollerini yapmak oldu.

İSTANBUL DEPREME NE KADAR HAZIR?

İstanbul'u iyi tanıyorum. Aşırı derecede iddialı olmak yanlış olur. Depremin tehdit etmeyeceği hiçbir şehir olamaz. Felaket tellallığı yapmayı da doğru bulmuyorum. İstanbul'un belediye başkanıyken kente girişi vizeye tabi tutma tezim vardı. İstanbul'a girmenin bir bedelinin olması lazım.

Belediye başkanlığımda nüfus 8 milyon, 15 milyonu geçti. Planlam noktasında İstanbul maalesef zannedildiği gibi planlamadı, Planlar uygulamaya konulmadı.

Çünkü kimse bu planlara uymuyor. Bizim bir iddiamız vardı, kentsel dönüşüm projeleri dedik, bunları da büyük ölçüde haytata geçirdik. Fakat muhalefet bunun karşılığında sağda solda bunu rantsal dönüşüm olarak tanımlamaya başladı. Çünkü işlerine gelmiyor, rant toplama işi maalesef muhalefete ait. Bu işi onlar iyi beceriyorlar. İstanbul'un meşhur yerlerinden biri vardır, Fikirtepe. Fikirtepe iki ilçeye hitap eder, Kadıköy ve Üsküdar. Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için adeta yırtındık ve buradaki dönüşümü yeni yeni hayata geçirdik. O kadar sıkıntı yaşadık.

İnşallah CHP ve ortakları bu depremlerden ders çıkarmış olurlar da kentsel dönüşüm projelerinin karşısında durmaktan vazgeçerler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya HDP eleştirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya HDP eleştirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER
Erdoğan'dan muhalefete 'Kentsel dönüşüm' tepkisi

ÜNİVERSİTEDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Bu konuyla ilgili YÖK'e gerekli talimatları verdik. Şu anda diyoruz ki online sistemle biraz devam edelim. Şu anda yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor. Bir defa yurt binası güven veriyor. Şartlar yeniden süratle elverişli olursa hibrit eğitim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. Bunun için öncelikle depremzede vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla barınabilecekleri kapasitenin oluşturulması gerekiyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. YÖK başkanımızla irtibat halindeyiz. Gereken adımların atılmasını da sağlayacağız. Yüz yüze eğitimle online eğitim tabii ki mukayese edilemez.

14 MAYIS SEÇİMİNE 53 GÜN KALDI

Deprem nedeniyle alışılmış seçim kampanyasını düşünmüyoruz. 20 yılda yaptıklarımızı vatandaşlarımıza anlatacağız.

Şehir hastaneleri sayesinde salgını atlattık.

KARADENİZ'DE TAHIL KORİDORU

Arabuluculuktaki başarımız dünyanın dilinde. Birkaç gün içinde Putin'le tekrar görüşeceğiz.

6'LI MASANIN 7 YARDIMCI FORMÜLÜ

Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? HDP zaten masanın yedinci ortağı idi. 'Gizli ortak var' demiştik. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. HDP eşittir PKK'dır, HDP eşittir YPG/PYD'dir. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor, bunu benim milletim düşünsün.

Kandil'deki terörist elebaşıları altılı masanın kendileri için umut oluşturduğunu söylüyorlar, bay bay Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar.

Bu masada her şey var, herkes birbirine çalım atıyor.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçiminden de zaferle çıkacağından hiçbir kuşkumuz yok. Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık.

Cumhur İttifakı'na katılımlar olursa olumlu karşılarız. Yedili masa gibi koltuk pazarlığı üzerinden değil, ilkeler üzerinden yürüyoruz.

HÜDA PAR'ın desteğini önemli ve kıymetli buluyorum. İttifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz, uyumlu olmasak zaten bu yolda yürüyemeyiz. Hüda-Par'a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var, Hüda-Par yetkilileri zaten bunu reddediyor. Tamamen yerli ve milli bir yapı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya HDP eleştirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya HDP eleştirisi: Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar

BAKANLAR VEKİL ADAYI OLACAK MI?

Yenilenmeye ve gençleşmeye en açık partiyiz. Arkadaşlarımın hemen hemen her birisini şu anda belli illere adaylar olarak görevlendirdik. Kabinedeki 17 isim milletvekili adayı olacak. Yardımcım Fuat Oktay Ankara'dan aday olacak. 17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz, onları büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik

DEPREM BÖLGESİNDE SEÇİM GÜVENLİĞİ

Vatandaşlarımız haklarını koruyor ve kayıt oluyorlar.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI

Adalet ve İçişleri bakanlıklarımız yakın takipteler. Kira konusunda sıkıntı oluşturulmasına izin veremeyiz.

GIDA VE ET FİYATLARINDA DÜZENLEME

Artışlar spekülatif, kesinlikle önüne geçeceğiz. Kıyma ve kuşbaşı miktarını 2 katına çıkaracak, satış noktalarında fiyat kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi.

MEHMET ŞİMŞEK'LE GÖRÜŞME

Yurtdışında bazı taahhütleri var, yine görüşme olabilir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL OLACAK

Çalışmamızı yaptık, burada açıklayacağım. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz.

TOGG'A 80 BİN TALEP GELDİ

Yerli elektrikli otomobil Togg için şu ana kadar yaklaşık 80 bin talep geldi. Togg akıllı cihazımızın üretim hedefi bu yıl 20 bin, inşallah 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beka projemiz dediği Milli Muharip Uçak'ın görüntüleri de canlı yayında ilk kez paylaşıldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 22 Mart, 2023 - 21:57
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Çarşamba uyarısı geldi! İslam Memiş 'herkes hazırlığını yapsın' dedi
    Çarşamba uyarısı geldi! İslam Memiş 'herkes hazırl...
    Kaydet
  • 2
    Satan pişman olacak! İslam Memiş, altında 10 bin lira için tarih verdi
    Satan pişman olacak! İslam Memiş, altında 10 bin l...
    Kaydet
  • 3
    Çağla Şikel'den açıklama geldi! Çağla ile Yeni Bir Gün neden yok, bitti mi?
    Çağla Şikel'den açıklama geldi! Çağla ile Yeni Bir...
    Kaydet
  • 4
    Kapı önüne ayakkabı bırakanlar yandı: Şaka değil! Eviniz elden gidebilir
    Kapı önüne ayakkabı bırakanlar yandı: Şaka değil! ...
    Kaydet
  • 5
    Kira getirisi mi, değer artışı mı? Konut yatırımcısı için en kazançlı iller
    Kira getirisi mi, değer artışı mı? Konut yatırımcı...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Bir kırılma noktası; e-Muhtıra…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Fırsat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Tek kutuplu dünyanın son perdesi
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay CHP’nin destursuz gidişatı... Sırtını kime dönüyorsun?
    Kaydet
  • Necmettin Batırel
    Necmettin Batırel En güzel çözüm!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Gürültülü Canavar
    Haftanın kitapları | Gürültülü Canavar
    Kaydet
  • Baston, yüzük, silah... Padişah yadigârları müzayedede
    Baston, yüzük, silah... Padişah yadigârları müzayedede
    Kaydet
  • Baraj doldu, Diyarbakır'da evler su altında kaldı
    Baraj doldu, Diyarbakır'da evler su altında kaldı
    Kaydet
  • Anadolu kapıları Venedik’te açıldı
    Anadolu kapıları Venedik’te açıldı
    Kaydet
  • Emekli maaşı kesilir diye korkanlar dikkat! İsa Karakaş 'çözüm' yollarını tek tek yazdı
    Emekli maaşı kesilir diye korkanlar dikkat! İsa Karakaş 'çözüm' yollarını tek tek yazdı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Tedesco'dan duygusal açıklama: Fenerbahçe için dua ediyorum
Tedesco'dan duygusal açıklama: Dua ediyorum
Kaydet
Maden işçilerinden Bakan Çiftçi'ye teşekkür ziyareti
Maden işçilerinden Bakan Çiftçi'ye teşekkür ziyareti
Kaydet
Radar üssü vuruldu, hava değişti! Türkiye'nin yağmurları çalınıyor mu? Orhan Şen açıkladı
Türkiye'nin yağmurları çalınıyor mu?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası