Erdoğan'ın üç günlük yurt dışı seyahati başladı: İlk durak BAE

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Erdoğan'ın üç günlük yurt dışı seyahati başladı: İlk durak BAE

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti. Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayid Al Nahyan ile görüşecek.

Yaklaşık 3,5 saat süren kabine toplantısının ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ı kapsayan üç günlük yurt dışı seyahati başladı. 

Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Vasip Şahin ve ilgililer uğurladı.

Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.

İLK DURAK DUBAİ

Erdoğan, Salı günü Dubai’de “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” temasıyla bir araya gelen Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılacak. Burada BAE Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayid Al Nahyan ile görüşecek ile de görüşecek.

Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile de görüşecek Erdoğan’ın 14 Şubat’taki bu ziyareti Türkiye-Mısır arasında 2013-2023 yılları arasında zaman zaman “düşmanlık” seviyesine kadar çıkan soğukluk döneminin ardından yapılıyor olması açısından tarihi olarak değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...