İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak mı? AK Parti'li Şahin'den çarpıcı analiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimi sonrası muhalif partilerde istenen lider değişikliği isyanı ve istifalar devam ediyor. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki koltuk mücadelesiyle ilgili analizi dikkat çekti.

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerindeki hezimetinin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen mağlubiyetin yankıları devam ediyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, Ülke TV'de yayınlanan Dr. Murat Yılmaz'ın sunduğu "Haftanın Raporu" programına konuk oldu.

Şahin'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki 'CHP Genel Başkanı olma' mücadelesiyle ilgili canlı yaptığı açıklama dikkat çekti.

"CHP'Yİ EKREM İMAMOĞLU'NA YEDİRMEZLER"

Kurultayda mevcut CHP liderinin kazanacağını söyleyen Şahin, "Kılıçdaroğlu'nun şöyle bir özelliği var; Türkiye'de girdiği tüm seçimleri kaybeder, parti içinde girdiği seçimleri kazanan bir lider" dedi.

"CHP'yi Ekrem İmamoğlu'na yar etmezler" ifadelerini kullanan Şahin, yerel seçimlerde CHP'nin adaylarında büyük bir sürprizlerin yaşanacağını da belirtti.

CHP'DE "DEĞİŞİM" SESLERİ YÜKSELİYOR

Öte yandan; CHP'de seçim sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çıkışıyla yükselen 'değişim' çağrısına, bugün CHP Grup Başkanı Özgür Özel de katıldı. Kurultayda “Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?” sorusuna cevap veren Özel, “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım.” ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU BOŞ DURMUYOR

Kılıçdaroğlu, seçim yarışının kızışacağını öngörerek bir dizi adımlar attı. MYK'yı tamamen kendine yakın isimlerden kuran CHP lideri, teşkilatları da tamamen kendine bağladı. MYK ve teşkilat eli ile kendisine hamle yapılmasını engelleyen Kılıçdaroğlu, daha önce Muharrem İnce'yi elediği gibi kurultayda rakiplerini elemek istiyor. 

Peki CHP Genel Başkanı kim olacak? Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı'na aday mı? Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığını bırakacak mı?

İMAMOĞLU "ONURSAL BAŞKAN OL" DEDİ

CHP Genel Başkanı'nın görevi bırakması gerektiğini savunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Onursal Başkan' olarak partide devam etmesi teklifinde bulunduğu; fakat Genel Başkanlığı bırakmak istemeyen Kılıçdaroğlu'ndan 'hayır' yanıtı aldığı iddia ediliyor 

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...