İsveç'in "Türkiye'ye mesaj olsun" paylaşımına Çavuşoğlu'ndan cevap geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç'in "Türkiye'ye mesaj olsun" paylaşımına Çavuşoğlu'ndan cevap geldi

POLİTİKA Haberleri

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, bugün gerçekleştirilen NATO toplantısını "Bu, bizim üye olmamız için Türkiye'ye verilen bir mesajdı" şeklinde yorumladı. Billstrom'in bu sözlerine Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'ndan karşılık geldi. Çavuşoğlu da İsveç'e "Siz önce terörle mücadele edin, gerisini hallederiz" mesajını verdi.

Norveç'in başkenti Oslo'da bugün NATO dışişleri Bakanları Toplantısı'nı gerçekleştirildi. Bu toplantıya NATO üyesi olmak isteyen İsveç'in dışişleri bakanı Tobias Billstrom da katıldı.

"BU KOŞU DEĞİLDİ, MARATONDU"

Burada bir konuşma yapan Billstrom, Türkiye ve Macaristan'a çağrıda bulundu. İsveçli bakan, NATO'ya girmeleri için iki ülkenin üyelik başvurusunu onaylama zamanının geldiğini söyledi. "Biz bütün taahhütlerimizi yerine getirdik" diyen Tobias Billstrom "Bu asla bir koşu değildi, bu bir maratondu ve artık sonunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE ARTIK ONAYLASIN"

Ardından Twitter'dan da bir açıklamada bulunan Billström "Bugünkü toplantı, İsveç'in NATO'ya katılımının onaylanmasını başlatmak için Türkiye ve Macaristan’a açık bir mesaj gösterdi” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: TERÖRLE MÜCADELE ET, GERİSİ HALLOLUR

Bu sözlere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan cevap geldi. Çavuşoğlu da demek istediklerini mevkidaşı gibi Twitter'dan iletti. Bakan Çavuşoğlu, şu paylaşımı yaptı: İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj! Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...