Kabine'de ilk devir teslim: Bakan Kacır görevi Varank'tan devraldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mehmet Fatih Kacır, düzenlenen törenle görevi AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'tan devraldı. Kacır, "Çıta çok yüksek, bunun farkındayız ve bilincindeyiz. Sizlerin desteğiyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nı gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız" dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Meclis'te yemin ettikten sonra Çankaya Köşkü'ne geçerek yeni Kabine'yi açıkladı. Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 67'nci hükümetin en genç ismi olarak dikkat çekti.

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, bugün bakanlık binasında yeni bakana görevi devretti.

EN GENÇ BAKAN GÖREVİ DEVRALDI

5 yıllık görev süresinin dolduğunu belirten Varank, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Yeni göreve gelen Mehmet Fatih Kacır’ı tebrik eden Varank başarılar diledi.

Kabine'de ilk devir teslim: Bakan Kacır görevi Varank'tan devraldı

"HAYATLAR GİBİ GÖREVLER DE GEÇİCİ"

Mustafa Varank’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı Hükumet sisteminin ilk kabinesinde bizlere görev vermiş olması ve 5 yıl boyunca ona yol arkadaşlığı yapmamıza izin verdiği için müteşekkiriz. Hayatlar gibi görevler de geçici. Bu görevleri, sorumlulukları her zaman millete hizmet etme sevdasıyla yaptığınız zaman sonuç alabiliyorsunuz.

Bu bir takım çalışması. Bu 5 yıl boyunca bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşların başlattığı bir kısmı bizim dönemimizde ilk olarak gündeme gelen, Türkiye’nin otomobilinden, ilk unicorn’a kadar birçok yeniliğe imza attık. Çalışmalarımızı ekip arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Biz nasıl görevlerimizi yerine getirdiysek bizden sonraki arkadaşlarımız da yerine getirecek. Mutluluğumuz bizim ekibimizden bir arkadaşımızın göreve gelmesi. Fatih Bey’in bu işi layıkıyla yapacağına yürekten inanıyorum. Fatih’i çok tebrik ediyorum, sizleri saygıyla selamlıyorum."

"ÇITA ÇOK YÜKSEK, BUNUN FARKINDAYIZ"

Varank'tan sonra söz alan yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise şunları söyledi:

"Türkiye Yüzyılı kabinesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hizmet edecek olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin otomobili, 60 yıllık rüya bu dönemde gerçekleşti. İMECE’yi bu dönemde uzaya göndermiş olduk. KOSGEB’in en kapsamlı programlarını bu dönemde başlattık. Milyonlarca gencin katılımıyla TEKNOFEST’leri bu dönemde gerçekleştirdik.

Çıta çok yüksek, bunun farkındayız ve bilincindeyiz. Sizlerin desteğiyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nı gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız. Yöneticilerin bazılarına girdiği yerden başı dik ve alnı açık ayrılmak nasip olur. Mustafa Varank bu şekilde ayrılıyor buradan. Bizlere de Allah bu şekilde buradan çıkmayı nasip etsin. Bizim hakkımız sizlere sonuna kadar helal olsun. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...