CHP'de değişim süreci tıkandı: Kılıçdaroğlu tüzük kartını devreye soktu

- Güncelleme:
CHP'de değişim süreci tıkandı: Kılıçdaroğlu tüzük kartını devreye soktu

Politika Haberleri

Genel merkez yönetiminin, teşkilatlardaki tepkiyi dindirmek ve değişim taleplerini bastırmak için partideki karar mekanizmalarını ‘demokratik’ hâle getirecek bir tüzük değişikliği hazırlığı tamamlanma aşamasına geldi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Seçimlerin ardından CHP’de başlayan yenilgi muhasebesi ve değişim tartışmaları tıkanma noktasına geldi. Koltuğu bırakmamakta ısrarlı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çabaları sonuç verdi. Delege seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na yakın isimler listelere girerken, arafta kalan delegeler için ise Kılıçdaroğlu’nun çalışma başlattığı, yakın zamanda tabanı heyecanlandıracak konuşma hazırlığında olduğu belirtiliyor.

BİTME AŞAMASINA GELDİ

Kılıçdaroğlu, parti içinden gelen muhalif sesleri bastırmak için tüzük değişikliği kartını açtı. Genel merkez yönetiminin, teşkilatlardaki tepkiyi dindirmek ve değişim taleplerini bastırmak için partideki karar mekanizmalarını ‘demokratik’ hâle getirecek bir tüzük değişikliği hazırlığı tamamlanma aşamasına geldi. Kurultayda yapılacak bu değişikliklerin önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacağı belirtildi.

PARTİ İÇİ GÜÇLENME

Hazırlanan değişiklikle, parti içindeki organların güçlendirileceği, belediye başkanları, milletvekili adayları ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde, MYK’nın değil, sayısı artırılacak olan Parti Meclisinin yetkili olacağı, parti üyelerinin de bu adayların belirlenmesine söz sahibi yapılacağı ifade ediliyor. Parti organlarıyla sınırlandırılan değişimle, genel başkanlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığına AK Parti’deki gibi dönem sınırlaması getirileceği belirtiliyor. CHP kaynakları, bu sınırın iki dönem olabileceğini dile getiriyor.

Öte yandan partide, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin koordinatörlüğünde yeni bir parti programı hazırlanacağı ifade edildi. Partinin iktidar stratejisi olarak dillendirilen programda, politika ve tercihlerin net ve somut biçimde ortaya konacağı da vurgulanıyor. Katılımcı çoğulculukla hazırlanması planlanan parti programıyla ilgili, üyelere bilgilendirme mesajıyla çağrı metinleri gönderiliyor.

HEDEFİ ŞİMDİLİK İBB

Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliği ile değişim taleplerini bastırıp, kurultaydan bir defa daha genel başkan seçilmenin hesabını yaparken, değişim kavgasının başaktörü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, genel başkanlık sevdasından ‘şimdilik’ vazgeçtiği ifade ediliyor. Hedef küçülterek genel başkanlıktan vazgeçen İmamoğlu’nun, rotasını yeniden belediye başkanlığına çevirdiği belirtiliyor.

ÖZEL İHTİMALİ DE ZAYIFLADI

İmamoğlu’nun, mahallî seçim sonrası oluşacak atmosfere göre hareket edeceği kulislerde konuşulurken, değişim tartışmalarında sık sık adı geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in ise yeterli desteği bulamayacağı gerekçesiyle kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkma ihtimalinin zayıfladığı kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...