Meclis başkanı kim olacak? Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meclis başkanı kim olacak? Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme

POLİTİKA Haberleri

TBMM Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemini sonrası resmen açıldı. 7 Haziran'da başkanını seçecek olan Meclis için öne çıkan isim ise Numan Kurtulmuş. Kulislerde 'başkan kim olacak' tartışması sürerken, Erdoğan ve Bahçeli'nin 'sürpriz bir görüşme' yaptığı iddia edildi.

Milletvekilleri yemin etti, Meclis'te 28'inci dönem mesaisi resmen başladı. Meclis'te TBMM yönetimiyle ilgili seçimlerin yakın dönemde tamamlanması beklenirken, ön plana çıkan isim ise AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş oldu.

Numan Kurtulmuş'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirilen yemini öncesinde TBMM Başkanlık makamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile 'sürpriz bir görüşme yaptığı' ileri sürüldü.

BAHÇELİ'Yİ KURTULMUŞ KARŞILADI

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; 7 Haziran’da seçilecek Meclis başkanının, AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Geçici TBMM Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, dün gerçekleştirilen yemin törenini yönetmek üzere TBMM’ye gelişinde 'Kurtulmuş tarafından karşılandığı' öğrenildi.

Kurtulmuş'un Bahçeli'yi karşıladığı, ardından Erdoğan ve Bahçeli ile 'kısa bir görüşme gerçekleştirdiği' kaydedildi.

Öte yandan kulislerde, Meclis Başkanlığı için Kurtulmuş ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında 'çetin bir çekişmenin yaşandığı' da ifade ediliyor. Ancak Kurtulmuş'un, AK Parti Genel Başkanvekili görevi nedeniyle 'milletvekilleri üzerinde daha etkin rol oynadığına' da dikkat çekiliyor.

SEÇİMLER 7 HAZİRAN'DA

Meclis Başkanlığı seçimleri 7 Haziran Çarşamba günü gizli oylama yoluyla yapılacak. Seçimlerin ilk iki turunda başkan seçilebilmek için 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk aranacak. Seçimlerin üçüncü turda tamamlanması öngörülüyor.

Meclis Başkanlığı seçimlerinden sonra da başkanlık divanı ve komisyon dağılımları belirlenecek. (Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi - Derleme: Turkiyegazetesi.com.tr)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...