NATO Zirvesi sonrası Zelenskiy ile kritik temas: Gündem sahadaki durum ve müzakereler

Düzenleyen:
NATO Zirvesi sonrası Zelenskiy ile kritik temas: Gündem sahadaki durum  ve müzakereler

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile, sahadaki durum ve müzakerelerin görüşüldüğü bir telefon kouşması gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin ardından hız kesmeden Ukrayna-Rusya diplomasisini sürdürdü. Bu kapsamda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaştaki son durum ve müzakerelerin geldiği aşama ile ilgili bilgi alışverişi yaptı. 

"AKTİF VE İLKELİ POLİTİKA"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşında sahadaki durum ve müzakerelerin geldiği aşama ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik desteği bir kez daha vurguladığını, ikili görüşmelerinde de Türkiye olarak izledikleri aktif ve ilkeli politikayı, sarf ettikleri etkin diplomatik gayretleri kapsamlı biçimde liderlerle paylaştığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye’nin elinden gelen tüm yardımları hayata geçirdiğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...