Selahattin Demirtaş Edirne’den Diyarbakır’a götürüldü! Gece yarısı ziyaretin nedeni ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Selahattin Demirtaş Edirne’den Diyarbakır’a götürüldü! Gece yarısı ziyaretin nedeni ortaya çıktı

POLİTİKA Haberleri

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün gece apar topar Diyarbakır’a götürüldü. HDP’den yapılan açıklamada Demirtaş’ın ziyaretinin sebebi anne ve babasının rahatsızlığı olduğu belirtildi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dün gece yarısı cezaevinden çıkarılan Demirtaş, Diyarbakır'a gittikten sonra kontrollü bir şekilde Edirne Cezaevi'ne geri getirildi.

Selahattin Demirtaş'ın neden Diyarbakır’a götürüldüğü ortaya çıktı. Yapılan açıklamada Demirtaş'ın anne ve babasının Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. 
Açıklama da "Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

AVUKATLARDAN SAĞLIK DURUMLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Demirtaş'ın avukatlarından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Müvekkilimiz Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardır. Demirtaş'ın annesi Saideye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır.
Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür. Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz."

HDP’DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Öte yandan HDP de Demirtaş'a geçmiş olsun dileklerini ileten bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan anne ve babasını görmesi için dün akşam Diyarbakır’a getirilmiş ve kendileriyle hastanede görüşmüştür. Demirtaş ve ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...