Altın Portakal ve AİHM açıklaması! Bakan Tunç duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) “ByLock” kararıyla ilgili olarak konuştu. Tunç, “Emsal karar değil, AİHM yetkisini aştı.” dedi. Tunç, Kültür ve Turizm Bakanlığının FETÖ propagandasına tepki olarak Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmesi kararının ise yerinde olduğunu söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ByLock kullanmak, Bank Asya’da hesabı olmak ve gizli bir tanığın ifadesiyle mahkum olan öğretmen Yüksel Yalçınkaya'nın açtığı davada Türkiye’nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti.

AİHM YETKİSİNİ AŞTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye aleyhinde aldığı karara yönelik açıklamalarda bulundu. Tunç, AİHM'in kararına ilişkin "Mahkemenin yetkisini aştığını düşünüyoruz. Her yargılanan kişinin, özellikle toplanan deliller bakımından ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Ceza hukukunda bu böyledir. Dolayısıyla bir emsal karar teşkil etmeyeceğini düşünüyoruz. Bu karar sadece o dosya bakımından geçerlilik teşkil eder. O da tabii ki iç hukuk uygulamamızda karar tebliğ edildikten sonra değerlendirilecektir" dedi.

Bakan Tunç, AİHM kararıyla ilgili ayrıca "Kararın 6'ya karşı 11 oyla çıkması onların da görüş birliği içinde olmadığını gösteriyor" değerlendirmesi de yaptı. Tunç sözlerine kararın ByLock'a ilişkin yargı uygulamaları ve içtihatların dikkate alınmadan verildiğini de ekledi.

"ALTIN PORTAKAL'DAN ÇEKİLME KARARINI DOĞRU BULUYORUM"

"Altın Portakal Film Festivali gibi geleneksel hale gelmiş bir festivalde terör örgütünün propagandasının yapılmasına kesinlikle müsaade edilemez" diyen Bakan Tunç, Kültür ve Turizm Bakanlığının FETÖ propagandasına tepki olarak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilme kararını doğru bulduğunu da söyledi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...