Son dakika: 6'lı masa sona erdi! İYİ Partili Uğur Poyraz 'seçim bitti' diyerek açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Katıldığı canlı yayında konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte ittifakın da sona erdiğini duyurdu. İYİ Partili Paçacı da aynı sözleri söyledi.

Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta sandığa giderek seçimini yaptı. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı seçimlerin ardından Cumhur İttifakı Meclis'te sandalye çoğunluğunu almayı başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu yenerek bir kez daha zafer kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 yıl daha ülkeyi yönetmek için vatandaştan yetki aldı.

Seçimin yankıları devam ederken muhaleffete ise sonuçların muhasebesi sürüyor. CHP'de 'değişim' konusu tartışılmaya devam ederken 6'lı masanın ikinci büyük ortağı İYİ Parti'de de istifalar gündeme geldi.

İYİ PARTİ: İTTİFAK SONA ERDİ

Gelişmeler takip edilirken İYİ Parti, seçimin ardından ittifakın sona erdiğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında seçimle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Poyraz, Millet İttifakı’nın seçim ittifakını olduğunu belirterek sürecin tamamlandığını açıkladı. 

Poyraz'ın açıklaması şu şekilde;

Bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti. İttifak tamamlanmıştır. Seçim bitmiştir. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız sayı Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'a kalan ikinci turu için de ittifakın içinde partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibariyle de seçim ittifakı bitmiştir.

"HERHANGİ BİR İŞBİRLİĞİNİ GEREKTİRECEK BİR KONU YOK"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Paçacı, “İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Şu anda ittifakın devamı anlamında hiçbir şey kalmadı. İttifak dediğiniz herhangi bir siyasi konu hakkında iş birliğidir. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek bir konu yok” ifadelerini kullandı. 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tuğçe 1 Haziran 2023 14:29

Zaten proje olduklarını kendileri de söylemişti. Öküz ölünce, ortaklık da bozuldu.

Sonraki Haber Yükleniyor...