Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu öncesi tahıl koridoru ve Suriye mesajı
Politika

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu öncesi tahıl koridoru ve Suriye mesajı

Son Güncelleme: 17 Temmuz, 2023 - 13:25
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu öncesi tahıl koridoru ve Suriye mesajı
Fotoğraf BaşlığıSon dakika: Cumhurbaskani Erdogan'dan Körfez turu öncesi tahil koridoru ve Suriye mesaji

Son dakika haberi: 3 ülkeyi kapsayan Körfez ziyareti öncesi İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli mesajlar verdi. Bugün sona eren Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Döner dönmez Putin'le görüşeceğim" dedi. Suriye ile ilgili bir soruya da cevap veren Erdoğan'ın Suriye mesajı öne çıktı. Beşar Esad'a açık bırakan Erdoğan, Suriye liderine uyarıda bulundu.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turu öncesinde İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün süresi dolan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin "Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum" dedi. Erdoğan, ziyaret dönüşü Putin'le konuyu görüşeceğini söyledi.

Suriye ile normalleşme adımları hakkında da konuşan Erdoğan, sorunlar aşılırsa Esed'le yüz yüze görüşebileceğinin sinyalini verdi.

BAKMADAN GEÇME
Bild’den dikkat çeken analiz! Ankara ve Atina arasında yeni dönem: Liderler resmen imzaladı
HABER
Bild’den dikkat çeken analiz! Ankara ve Atina arasında yeni dönem: Liderler resmen imzaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ destekçilerine mesaj: O gece kimin nerede durduğunu not ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kapsayan ziyaretimizin ilk durağı olan Cidde'ye hareket edeceğiz. Köklü tarihi ve kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Körfez ülkeleri ile ilişkilerimizde son dönemde önemli mesafeler kaydettik.

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında bu kardeşlerimizin maddi, manevi her türlü desteğini yanımızda gördük. Bu vesileyle bu dost ve kardeş ülkelerden konteyner temininden insani yardıma kadar pek çok alanda Türkiye ile tam bir dayanışma sergilediler. Ülkem ve milletim adına bir kez daha kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

"2023'Ü FIRSAT YILI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Türkiye'nin çevresinde bir barış, istikrar ve refah kuşağı oluşturma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun en kritik adımını bölge ülkeleri ile ilişkilerimizi güçlendirmek teşkil ediyor. 2023 yılını bu bakımdan bir fırsat yılı olarak görüyoruz. Bu sene hem Katar hem de Birleşik Arap Emirlikleri ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50. yıldönümünü kutluyoruz.

"İŞ BİRLİĞİNİ GENİŞ BİR ALANA YAYMAYI ARZU EDİYORUZ"

Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilerimiz de malum 1929 yılında tesis edilmişti. İlişkilerimizin dayandığı sağlam temelleri geniş bir iş birliği alanına yaymayı arzu ediyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında öncelikli gündemimiz bu ülkeler ile önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz ortak yatırım ve ticari faaliyetler olacak. Kazan kazan anlayışı ile neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz.

İKİLİ TİCARETİ İLERİYE TAŞIMA VURGUSU

Körfez ülkeleri ile ikili ticaret hacmimiz son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi. Düzenlenecek iş forumları ile bu rakamı çok daha ileriye taşımanın yollarını arayacağız. Özellikle İslam dünyasında yaşanan krizler, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında yakın istişare ve iş birliğini gerekli kılıyor. Ziyaretlerimiz esnasında kardeş ülkelere nasıl yardımcı olacağımızı da enine boyuna konuşma fırsatı bulacağız.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu öncesi tahıl koridoru ve Suriye mesajı
Başlık ResmiSon dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu öncesi tahıl koridoru ve Suriye mesajı

Bölgemizin en önemli ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan, ticaret, yatırımlar, müteahhitlik gibi alanlarda özel bir konuma sahip. Müteahhitlerimizin son 20 yılda Suudi Arabistan'da üstlendiği projelerin toplamı yaklaşık 25 milyar dolardır. Suudi Arabistan'ın büyük çaplı projelerinde Türk firmaların daha fazla rol oynamasını arzu ediyoruz. Bu sene hamdolsun Covid-19 salgınından sonra hac ibadeti yeniden hiçbir kısıtlama olmadan yapılabildi.

SUUDİ ARABİSTAN'A TEŞEKKÜR

Son olarak Diyanet İşleri başkanımdan da aldığım rakamla 88 bin hacımız bu yıl hacca gidebildi. Suudi Arabistan makamları depremzede vatandaşlarımızın hac farizasını yerine getirebilmeleri için ülkemize ilave kota sağladığı gibi organizasyondaki başarısı sebebiyle de Diyanet İşleri Başkanlığı'mız orada ödül almaya hak kazandı. Kendilerine verdikleri ilave kota için müteşekkir olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum. Rabbim tüm hacılarımızın ibadetlerini katında kabul eylesin diyorum.

"KATAR'LA İLİŞKİLER HER DÜZEYDE MÜKEMMEL"

Cidde'nin ardından stratejik ortağımız ve yakın iş birliği içinde olduğumuz dost ve kardeş Katar'ı ziyaret edeceğiz. Katar ile ilişkilerimiz her düzeyde mükemmel şekilde seyrediyor. Ziyaretimiz vesilesiyle ikili münasebetlerimiz yanısıra mevcut bölgesil meseleler hakkında fikir teatisinde bulunacağız. Körfez turumuzun son durağı ilişkilerimizin her alanda gelişme gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri olacak. Birleşik Arap Emirlikleri, Körfez bölgesinde ticaretimizin son dönemde en yüksek seyrettiği ülkedir. Bu rakamı iki ülkenin gerçek potansiyeline yaraşır bir seviyeye çıkarmak istiyoruz.

KÖRFEZ'İN ARDINDAN ROTA KKTC

Bu üç ülkeyi ziyaretimizde ayrıca Türkiye'nin gurur kaynağı olan elektrikli otomobilimiz Togg'un muhataplarımıza hediye olarak verilmesi teşkil edecek. Abu Dabi'deki temaslarımızın ardandan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak üzere Lefkoşa'ya geçeceğiz.

Ziyaretim vesilesiyle Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile bir araya gelerek Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla atılacak adımları ele alacağız. Ercan Havalimanı'nın yeni terminal ve pistinin açılışını gerçekleştireceğiz.

TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

Biliyorsunuz, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların daha fazla drama yol açmaması için yoğun çaba harcıyoruz. Birinci yılına girmek üzere olduğumuz Karadeniz girişimi önemli bir diplomatik başarı olarak şimdiden tarihe geçmiştir. Girişim sayesinde dünya piyasalarına 33 milyon tondan fazla tahıl ürünü sevk edildi. Gelir seviyesi düşük birçok ülkenin gıda krizine sürüklenmesinin önüne geçildi.

"DÖNER DÖNMEZ PUTİN'LE GÖRÜŞECEĞİM"

Diplomatik gayretlerimizi son günlerde yoğunlaştırdık. Girişimin bu noktaya gelmesine katkıda bulunan tüm taraflara teşekkür ediyorum. Bugün yapılan açıklamaya rağmen Rusya Devlet Başkanı dostum Putin'in insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Bu arada Dışişleri Bakanım, muhatabıyla görüşmelerini yapacak. Biz de seyahatten döner dönmez Sayın Putin'le görüşme yapacağım. Ağustos ayında bir araya geldiğimizde tüm bu gelişmeleri ele alacağız."

SURİYE MESAJI

Suriye'yle kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşşar Esed'le de görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Onların bize yaklaşım tarzı önemli. Suriye'de Esed maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Sınırlarımızda teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok, bunların hepsini aşarız."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 17 Temmuz, 2023 - 13:25
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Tuğyan Ülkem Gülter evli mi, çocuğu var mı? Tuğyan itiraf etti mi? Güllü'nün kızı tutuklandı!
    Tuğyan Ülkem Gülter evli mi, çocuğu var mı?
    Kaydet
  • 2
     156 yıllık miras! Su değirmeninde üretilen tahine Avrupa’dan da talep çok
    156 yıllık miras! Su değirmeninde üretilen tahine...
    Kaydet
  • 3
    Güller ve Günahlar 11.bölüm fragmanı gündemde! Yeni bölümde neler olacak?
    Güller ve Günahlar 11.bölüm fragmanı gündemde! Yen...
    Kaydet
  • 4
    Heba Olan Dünler şarkısını kim söylüyor? Popüler şarkının sahibi merak ediliyor
    Heba Olan Dünler şarkısını kim söylüyor? Popüler ş...
    Kaydet
  • 5
    AK Partili eski vekilden asgari ücret kulisi! Rakam aralığını açıkladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı dikkat çekti
    AK Partili eski vekilden asgari ücret kulisi! Raka...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Yılın maçına hoş geldiniz
    Kaydet
  • Kemal Belgin
    Kemal Belgin Keyif veren gol düellosu
    Kaydet
  • Ali Kunak
    Ali Kunak Kırmızı yerine sarı, sarı yerine kırmızı!
    Kaydet
  • Murad Tamer
    Murad Tamer Hilal taktiğini Bilal baltaladı
    Kaydet
  • Hasan Sariçiçek
    Hasan Sariçiçek Trabzon Zubkov’la kendini buldu
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Zirve Türkiye'den! Dünyanın en iyi tatlısı bakın ne çıktı
    Zirve Türkiye'den! Dünyanın en iyi tatlısı bakın ne çıktı
    Kaydet
  • Bir mahalle umut bağladı, etiketler uçtu
    Bir mahalle umut bağladı, etiketler uçtu
    Kaydet
  • Burak Yılmaz sitemkâr sözlerle ayrılığı açıkladı
    Burak Yılmaz sitemkâr sözlerle ayrılığı açıkladı
    Kaydet
  • Gençleri taşıyan araç uçurumdan yuvarlandı! 16 ölü
    Gençleri taşıyan araç uçurumdan yuvarlandı! 16 ölü
    Kaydet
  • Öğrenci evine giren ev sahibi gördüklerine inanamadı...
    Öğrenci evine giren ev sahibi gördüklerine inanamadı...
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Oscar adayı ünlü yönetmen Rob Reiner ve eşi evinde ölü bulundu
Oscar adayı ünlü yönetmen evinde ölü bulundu
Kaydet
Gram altın zirveye yaklaştı! Kapalıçarşı’da yeniden 6 bin TL
Gram altın zirveye yaklaştı!
Kaydet
13 yaşındaki Berat'ın sır ölümü! Bir anda fenalaşan talihsiz çocuk kurtarılamadı
13 yaşındaki Berat'ın sır ölümü!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası