Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lavrov ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lavrov ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Sondakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Tahıl Anlaşmasına ilişkin son gelişmeleri görüştü. Hakan Fidan, Rusya'dan büyük gövdeli uçak istedi. İşte ayrıntılar...

Rusya, Ukrayna tahılının Karadeniz'den güvenli olarak taşınmasını sağlayan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın şimdilik durdurulduğunu bildirdi.

Körfez gezisi öncesi Rusya'nın kararını değerlendiren Erdoğan ise "Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum." açıklamasını yaptı.

DÜNYADAN TEPKİLER

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesi tepkilere neden oldu. BM Genel Sekreteri Guterres, Türkiye'ye teşekkür edip Rusya'nın anlaşmadan çıkışının bedelini milyonların ödeyeceğini söyledi. NATO, ABD ve AB'den de art arda açıklamalar geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Genel Sekreteri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

HAKAN FİDAN İLE LAVROV NE GÖRÜŞTÜ?

Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşması çerçevesindeki son gelişmeler ve orman yangınlarında kullanılmak üzere Rusya'dan büyük gövdeli yangın uçağı temin edilmesi hususu ele alındı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Öte yandan; hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını haberleri art arda geliyor. Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin'in ardından bir yangın haberi de Diyabakır'dan geldi. Balıkesir, Adana, Hatay, Mersin ve Muğla’daki yangınlar kontrol altına alındı. Tekirdağ, Çanakkale ve Diyabakır'da ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son bir haftada yangınlarla ilgili olarak 7 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 2’sinin tutuklandığını söyledi.

MSB: 16 TONLUK YANGIN BOMBASIYLA ÇALIŞMALARA DESTEK VERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, devam eden yangınlara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada,  Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 18 helikopter ve 2 uçağın farklı bölgelerdeki yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği ifade edildi. Bakanlık, Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların da havadan 16 tonluk yangın bombası atarak söndürme çalışmalarını desteklediğini açıkladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...